E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisO köşe yazısına ne cevap verdi?---

O köşe yazısına ne cevap verdi?

O köşe yazısına ne cevap verdi?
29 Temmuz 2013 - 17:09 borsagundem.com

Murat Ülker, ünlü ekonomi yazarının ''Kurumsallaşmasının önünü açamadı'' yazısına ne cevap verdi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Tevfik Güngör'ün Dünya Gazetesi'nde yayınlanan 'İlk kuşak kurumsallaşmanın önünü açamadı' başlıklı yazısına kendi Facebook hesabından yaptığı ilginç bir hatırlatma ile katıldı.Ülker, 'Genel müdür stajı' yaptığı bir dönemde babası Sabri Ülker'den kendisine gelen uyarıyı ve yaşananları şu sözlerle aktardı:   
'Tevfik Güngör yazısında diyor ki; "İlk kuşak kurumsallaşmanın önünü açamadı". Kısmen katılmakla beraber hatırlamadan edemedim. Yeni genel müdür olmuştum. Aslında tedarik zincirinden sorumluydum. Satış Pazarlama ve Dış Ticaret eniştem Orhan Özokur Bey'in genel müdürlüğü altında idi. Rahmetli Sabri Bey her gün işinin başındaydı. Yani bir nevi genel müdürlük stajıydı bizimkisi! Ambarda çalışan bir işçi arkadaşın, affolunamayacak bir hatasını bizzat görmüş ve işten çıkarmıştım ki; akabinde patrondan hemen bir uyarı geldi. "Sen genel müdürsün. Bu işe memur müdürlerin var! Onların yetki alanına müdahale etme ve o adamı işine iade et."  Söylediğini ister istemez uyguladık ve kurumsallık düsturunu zihnimize kazıdık.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bergen kara01 Ağustos 2013 09:06

    Samuel ordamı çalışıyosun personel tacizlerinide söyleseydin ya

  • Samuel01 Ağustos 2013 08:45

    Kul hakkı vazgeçilmezdir iyi bildiğinizi düşünüyorum Azmüsebatta 500 kişi çalışıyor gelipte oraya diktiğiniz adamlara bakın fabrika müdürü ilkokul mezunu bile değil Genel müdür yönetim bilgisinden aciz zeka problemi var ailedeki en aptal adam zaten şirketi bu duruma getirende o burnumuzdan getiriyorlar isterseniz kontrol edin hodri meydan

  • :))29 Temmuz 2013 17:22

    Masal anlatmış. Hiç bir zaman kurumsallaşamayacak bir zihniyete sahip bir şirkettir Ülker. Klasik Aile şirketi, babadan oğula...Düzen aynı, Murat Ülker'de gitse onun çocuğu da aynı zihniyetle yönetecektir.