E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemO iddia Avrupa'yı karıştırdı---

O iddia Avrupa'yı karıştırdı

O iddia Avrupa'yı karıştırdı
29 Temmuz 2015 - 06:28 borsagundem.com

Yunanistan'da Merkez Bankası'nın yağmalanacağı iddiası Avrupa Birliği bünyesinde fırtına yarattı

Yunanistan’ın eski Maliye Bakanı Yanis Varufakis’in, 5 kişilik bir hacker ekibi kurarak milyonlarca Yunanlının vergi numaralarını ele geçirip paralel bir sistem kurmaya çalışması, hem ülke içinde, hem de Avrupa Birliği (AB) bünyesinde fırtına kopardı. Varufakis’in Yunan vergi sisteminin AB’nin denetiminde olduğu iddiası da, sert tepki gördü.

Atina yönetimi, AB, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Avrupa Merkez Bankası’ndan oluşan alacaklılarıyla yeni bir kurtarma paketinin görüşmelerine başlamışken, bir yandan da Varufakis’in açıklamalarının artçı sarsıntılarını yaşıyor. Muhalefet Varufakis’in yargılanmasını isterken Avrupalı yetkililer konuyla ilgili öfkelerini dile getiriyor.

‘Hile gerekiyordu’

Varufakis ‘B Planı’ olarak adlandırdığı operasyonu Londra merkezli bir grup yatırımcıya anlattı. Avrupa Merkez Bankası’nın ülkeye para akışını kesmesi durumunda ayakta kalacak paralel bir sistem oluşturduklarını dile getiren Varufakis, Başbakan Aleksis Çipras’ın da bu işe yeşil ışık yaktığını söyledi.

Yunan vergi sistemi, AB ve IMF gözetiminde olduğu için vergi numaralarının kopyalanması “hilesinin” gerekli olduğunu anlatan Varufakis, bu sistemle halkın ve bakanlığın bankaları kullanmadan dijital para transferi yapabileceğini, euro üzerinden tasarlanan sistemin hemen drahmi’ye dönüşebileceğini de kaydetti. AB ise Yunan vergi sistemini kontrol ettikleri iddiasını yalanladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)