E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaO hisseyle ilgili içeriden bilgi aldı ve 1.4 milyon lira kazandı---

O hisseyle ilgili içeriden bilgi aldı ve 1.4 milyon lira kazandı

O hisseyle ilgili içeriden bilgi aldı ve 1.4 milyon lira kazandı
27 Haziran 2018 - 10:24 borsagundem.com

Kredi derecelendirme kuruluşunda çalışan kişi bir şirketin satılacağı bilgisini arkadaşlarına sızdırdı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’nin SPK’sı SEC, kredi derecelendirme kuruluşunda çalışan Sebastian Pinto-Thomaz ve iki arkadaşını, dünyanın en büyük boya ve kaplama ürünleri üreticisi arasında bulunan Sherwin-Williams firmasının, boya ve boya kimyasalları üreten Valspar Corp.'u satın alma konusundaki planlarını sızdırmakla suçladı.

SEC'in şikayetine göre, adı belirtilmeyen kredi derecelendirme kuruluşunun New York ofisinde bir analist olan Sebastian Pinto-Thomaz, Sherwin-Williams'ın kredi notu üzerindeki olası etkisi konusunda kuruluşuna danıştığı zaman Valspar’ı satın alacağını öğrenmiştir. SEC, kısa bir süre sonra, bu bilgileri Pinto-Thomaz'ın, Valspar menkul kıymetlerini satın alan iki arkadaşlarına sızdırıdığını iddia etti. Olayın ardından Valspar'ın hisselerinde yüzde 23’lük artış gözlendi. Bilgi sızdırılan iki arkadaş Abell Oujaddou ve Jeremy Millul’un hisselerini satarak sırasıyla yaklaşık 192.000 dolar ve 107.000 dolar (yaklaşık 1.4 milyon lira) kazandıkları belirtildi.

SEC Enformasyon Bölümü Piyasa Suistimal Birimi Başkanı Joseph G. Sansone “İfademizde iddia edildiği gibi, Pinto-Thomaz'ın sızdırdığı bilgiler işverene karşı yükümlülüklerini ihlal etti ve arkadaşlarına yaklaşık 300.000 dolarlık yasadışı bir kazanç sağladı. Kredi derecelendirme kuruluşlarının çalışanları genellikle şirket birleşmeleri, satın almalar ve diğer piyasa hareketlilikleri olayları öncesinde gizli kurumsal bilgiler alırlar ama bu bilgilerin gizli tututlması gerekmektedir.” diye belirtti.

SEC’in Manhattan’daki federal bölge mahkemesinde yaptığı şikayete göre, Pinto Thomaz, Oujaddou ve Millul’i sahtekarlıkla suçlanıyor. Paralel bir davada ise, New York Güney Bölgesi'nin ABD Savunma Bakanlığı, bugün Pinto-Thomaz, Oujaddou ve Millul'a karşı suç duyurusunda bulundu. SEC'in soruşturması devam ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)