E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiO hissede yüksek getiri potansiyeli---

O hissede yüksek getiri potansiyeli

O hissede yüksek getiri potansiyeli
06 Temmuz 2021 - 12:24 borsagundem.com

İnfo Yatırım “Pandemi sonrası hızlı toparlanma yolunda” başlığı ile Akfen GYO’da “AL” tavsiyesi veriyor

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan Akfen GYO’da (#AKFGY) analizinde şirket finansal durum ve beklentilerine ek olarak hisse etkileri değerlendiriliyor. Analiz şu şekilde:

Kira getirili çeşitlendirilmiş varlık portföyü. 2006 yılında Aksel Turizm Yatırımları AŞ’nin gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüşmesi ile kurulan ve 2011 yılında halka arz edilen AKFEN GYO Türkiye ve Rusya’da ACCOR otelleri başta olmak üzere geniş bir varlık portföyüne sahiptir. Şirketin otel varlık portföyü 19 Accor oteli, Kıbrıs Merit Park Otel ve Bodrum Loft Resort’tan oluşmaktadır. Turizm sektörlerindeki varlık portföyüne ek olarak şirket Kredi ve Yurtlar Kurumu ile yapmış olduğu uzun dönemli anlaşmalar ile öğrenci yurtları işletmeciliği alanında da faaliyet göstermeye başlamıştır. Bunun yanı sıra şirketin hali hazırda İstanbul Söğütlüçeşme metro istasyonunda Loft Market adlı bir ticari gayrimenkul projesi devam etmektedir. Ayrıca şirketin Rusya’nın Samara kentinde sahibi olduğu bir ofis varlığı da bulunmaktadır. Şirketin esas faaliyet gelirlerinin tümü kira gelirlerinden oluşmaktadır ve bunun yaklaşık %75’i doğrudan euro cinsinden ya da dolaylı olarak euro’ya bağlıdır.

Analizin devamında, “Zor geçen bir yıldan sonra dünyada ve Türkiye’de turizm toparlanmaya başladı”, “Kira paylaşım oranındaki artış ve portföyündeki yeni varlıkların devreye girmesiyle AKFEN GYO’nun VAFÖK’ü hızla artacaktır” ve “Azalan borçluluk ve artan VAFÖK ile şirket daha yüksek bir piyasa değerlemesini hak ediyor” başlıkları ile şirketin finansal analizi yer alırken, “sektörün olumlu dinamiklerine dayanarak AKFEN GYO hisseleri için 6.24 TL hedef fiyat (12 ay sonrasının) ve 60% hedef getiri ile AL tavsiyesi veriyoruz” deniliyor.

Raporun tamamını okumak için tıklayınız…

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,20
En Yüksek: 2,23
En Düşük: 2,14
Değişim 2,80 %
FK: 0,70
PD / DD: 0,28
İşlem Hacmi 3.349.164
Toplam Adet: 1.512.061
Ağırlıklı Ort.: 2,18
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)