E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıO hisse senetlerindeki ağırlık 'Endeks Üzerinde Getiri'ye yükseldi---

O hisse senetlerindeki ağırlık 'Endeks Üzerinde Getiri'ye yükseldi

O hisse senetlerindeki ağırlık 'Endeks Üzerinde Getiri'ye yükseldi
21 Ağustos 2019 - 12:42 borsagundem.com

BNP Paribas, bankaların ağırlığını 'Endeks Altında Getiri'den 'Endeks Üzerinde Getiri'ye yükseltti.

BNP Paribas'ın konu ile ilgili raporunda şu değerlendirme yapıldı:

"Model portföyümüzde değişiklik yapıyoruz: Bankaları ''AĞIRLIK ARTIR''a yükseltiyoruz : BIST100 ağırlığının 5,2 puan üzeri o TEB Yatırım Model portföy banka ağırlığı = %31.0 (BIST100 banka ağırlığı = %25.8) Portföye PGSUS, TUPRS ve AKGRT ekliyoruz. Portföyden PETKM, KFEIN ve BIZIM çıkarıyoruz.

En az tercih ettiğimiz hisselerde bir değişiklik yapmıyoruz : ALBRK, CIMSA ve YKBNK en az tercih ettiğimiz hisseler portföyünü oluşturmaktadır. Model portföy hisselerimiz (ağırlık sırasıyla) *** GARAN / TUPRS / ISCTR / ULKER / TSKB / AKGRT / KOZAL / THYAO / PGSUS / OTKAR / TOASO / HEKTS

Model portföyümüzde banka ağırlığını benchmark olarak kullandığımız BIST100'ün 5.2 puan üzerine çekiyoruz. 10 Temmuz'da yaptığımız değişiklikte banka ağırlığını endeks altına indirdiğimizi hatırlatmakta fayda görüyoruz.

Bankalarla ilgili pozitife dönen görüşümüzü sadece yakın dönemde piyasaya karşı relatif düşük performansa dayandırmıyoruz. Görüşümüzün pozitife dönmesindeki ana etkenler, cazip değerlemeler ve 3ç19'de bankaların net karında büyük bir toparlanma beklememizdir. TL mevduat faiz oranları, TCMB'nin faiz indirimi döngüsüne girmesiyle ağırlıklı olarak çeyreksel bazda 500 baz puan aşağıya geldi. Mevduatın %90'ından fazlası TL, ancak incelediğimiz bankaların kredilerinin %40'ından azı her üç ayda bir yeniden fiyatlandırılmaktadır. Dolayısıyla, vadelerdeki bu faiz farkından dolayı, süre uyumsuzluğu nedeniyle bankalar faiz marjlarını artırmaktadır.

Öte yandan, 1 aylık aylık swap maliyeti, 2ç19 kapanışından bugüne 500 baz puan düştü. Sektörün $44 milyar bilanço kısa döviz pozisyonu 3ç19'da çok daha düşük swap maliyetiyle korunmaktadır. 2 yıllık gösterge tahvil faizi bu çeyrek 340 baz puana yakın düştü ve bu daha çok özkaynak hesabı altında takip edilen sermaye kazançlarını artıracaktır. Son olarak, özel bankalarda 13-haftalık yıllık kredi büyümesi, Ağustos ayının başında pozitife döndüğünden ekonomik aktivitede ufakta olsa bir toparlanma belirtisi var.

Tüm bu XBANK pozitiflerini göz önüne alarak, model portföyümüzde, ''AĞIRLIK ARTIR''a ve BIST100 endeksinin 5,2 puan üzerine yükseltiyoruz. Model portföyümüze üç yeni isim ekliyoruz Pegasus'u, verimlilik artışı, daha karlı rotalara geçme esnekliği, görece düşük yabancı para açık pozisyonu, sabit maliyetler ve cazip gördüğümüz 4.4x FD/FAVÖKR oranı ile portföye ekliyoruz. Yükselen rafineri marjları ve RUP bakımı tamamlandığı için 3ç19 güçlü FAVÖK beklentimizle Tüpraş'ı portföye dahil ediyoruz. 2020'nin başında başlayacak uluslararası denizcilik organizasyonu (IMO) içindeki kükürtlü yakıt sınırlamaları dizel talebini %10'a kadar artıracaktır.

Tüpraş'ın dizel marjlarının olumlu etkileneceği görüşündeyiz. Aksigorta'yı kar momentumunun iyileşmesi nedeniyle portföyümüze dahil ediyoruz. Şirketin tüm iş kolları artık teknik kar elde ediyor ve uzun vadeli mevduat hesabı ve tahvil havuzu içinde TL2.1 milyar net nakit bulunuyor. 4.4x 2019T F/K uluslararası benzerlerine göre %30'luk bir iskontoya sunmaktadır.

Model portföyümüzden üç isim çıkarıyoruz Petkim'in küresel büyüme görünümündeki zayıflığın etkisiyle polimer fiyatlarındaki düşüş ve bunun kısa vade karlılığı kısmen olumsuz etkilenebileceği beklentisiyle portföyden çıkarıyoruz.

Kafein Yazılım'ın 2.çeyrek bilançosu karlılık ve ciro anlamında beklentimize paralel gerçekleşmesine, nakit açısından zengin bilançoya ve değerleme olarak cazip olmasına rağmen (Araştırma listemizde, TL12.25 hedef fiyatla en yüksek getiri potansiyelini sunmaktadır %93 getiri potansiyeli) 4.1 milyon lot blok satış sonrası oluşan arz hisse üzerinde kısa vadede baskı yaratmaya devam etmektedir.

Bizim Toptan son bir ayda %36 endeks üzeri ve nominal bazda %27 getiri sağlamıştır. Kuvvetli fiyat performansı sonrası karımızı realize ediyoruz. Orta ve uzun vadede hisse için olumlu görüşümüzü koruyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)