E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıO banka hissesinde tepki görülebilir---

O banka hissesinde tepki görülebilir

O banka hissesinde tepki görülebilir
16 Şubat 2016 - 09:44 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da işlem gören ve bilanço açıklayan şirketlerin hisselerinde hareket görülebilir

Dünkü yazımızda hafta sonunda yaşanan gelişmeler ile artan jeopolitik risklerin TL varlıkların olumsuz ayrışmasına sebep olabileceğinden bahsetmiştik. Nitekim, dün global piyasalardaki toparlanma hareketi devam ederken TL varlıklar geride kaldı. MSCI gelişmekte olan ülkeler endeksinin %2.2 yükseldiği günde MSCI Türkiye endeksi %0.4 geriledi. TL ise %0.74 ’lik değer kaybı ile Polonya, Güney Kore ve Macaristan para birimlerinin ardından en fazla değer kaybeden oldu. 

Dün Başbakan Davutoğlu tarafından yapılan açıklamalarda Türkiye tarafından yapılan atışlar ile PYD/YPG güçlerinin Azez’e ilerlemesinin durdurulduğu belirtildi. PYD/YPG hedeflerinin vurulmasına gerekçe olarak: Azez’den olası bir göç dalgası, o bölgede İŞİD’in olmaması ve PYD/YPG’nin diğer muhalif güçlere saldırması ve PYD/YPG’nin toprak alma amacı olması sıralanıyor. Bir kara harekâtı ihtimali şu aşamada oldukça düşük gözüküyor. BIST’e 12 aylık F/K bazında baktığımızda dünkü düşüşün ardından gelişmekte olan ülkelere göreceli iskontosunun %28 ile tekrar yıl sonundaki %29’luk seviyeye yaklaştığını görüyoruz. Dolayısıyla, yılbaşından bu yana göreceli kazancının neredeyse tamamen geri vermiş oldu. Jeopolitik tarafta çok sürpriz bir gelişme olmaması durumunda iskontonun daha fazla açılmayacağını hatta bir miktar daralabileceğini düşünüyoruz. 

Yurtdışı piyasalardaki olumlu havanın bu sabah da devam ettiği görülüyor. Dün Draghi’nin Mart ayında para politikasını gevşetmeye hazır olduğunu açıklaması ve bugün Suudi Arabistan ve Rusya enerji bakanlarının bir araya geleceği haberi petrol fiyatlarını ve piyasaları destekleyen unsurlar oldu. Özellikle Rusya tarafında petrol üretiminin kısılması önünde ciddi teknik engeller bulunuyor. Bu arada önümüzdeki hafta yapılacak G20 toplantısında Merkez Bankaları’nın koordineli bir şekilde hareket etme kararı alması piyasaları daha da yatıştırabilir. 

Bugün BIST’de yurtdışı piyasalardaki olumlu havanın etkisi ile hafif yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Bugün, 10 ay vadeli hazine ihalesinin dışında önemli bir gündem maddesi bulunmuyor. Vergi dairesine verilen kar rakamlarına bakıldığında Emlak GYO’nun yıllık kar rakamı 953 milyon TL ile piyasa beklentilerine oldukça yakın. Petkim’de de 592 milyon TL ile beklentilere yakın bir rakam açıklandı. Albaraka’ da ise 72 milyon TL 4Ç kâr beklentisine karşın 92 milyon TL vergi kârı açıklandı. Dolayısıyla, Albaraka’da olumlu bir tepki görebiliriz. Son olarak Teknosa’da beklentilerin çok üzerinde gelen zarar rakamı bugün hissede sert satışa yol açabilir.   

Emre Sezan - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)