E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNYT: Türkler darbe girişiminde ABD'nin parmağı olduğunda hemfikir---

NYT: Türkler darbe girişiminde ABD'nin parmağı olduğunda hemfikir

NYT: Türkler darbe girişiminde ABD'nin parmağı olduğunda hemfikir
03 Ağustos 2016 - 14:25 borsagundem.com

Amerikan The New York Times gazetesi, Türklerin 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD'nin olduğunu düşündüğünü yazdı

New York Times'ta yayımlanan haberin başlığı şöyle: "Türkler tek bir konuda hemfikir olabiliyor: Başarısız darbe girişiminin arkasında ABD var."

Haberde, bir Türk gazetesinin Twitter üzerinden yaptığı ankete atıfta bulunuldu. Ankete katılanların yüzde 69'unun, darbeye CIA'in destek verdiği yönünde görüş beyan ettiği belirtildi.

Haberde, “Bu komplo teorileri, toplumun uç noktalarındaki birkaç takıntılı kimsenin ürünü değil. Tüm toplum kesimlerinden -İslamcı, seküler insanlar, liberaller, milliyetçiler- Türklerin üzerinde uzlaştığı bir şey var. O da ABD’nin bu darbe girişimine bir şekilde dahil olduğu. Çünkü gizli planın lideri olduğundan şüphelenilen vaiz Fetullah Gülen, ABD’de gönüllü sürgün yaşıyor” ifadesi yer aldı.

NYT haberinde, bu teorinin çok yaygınlaştığı ve ABD Başkanı Barack Obama dâhil üst düzey ABD’li yetkililerin inkâr açıklaması yapmak durumunda kaldığı hatırlatıldı.

Türkiye’den çeşitli meslek gruplarından insanların görüşlerine de başvurulan haberde, "Batı’nın binlerce asker ve memurun tasfiyesini eleştirdiği fakat uzun süredir Gülencilerin devletteki etkisinden endişe duyulduğu" belirtildi. HÜRRİYET

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet04 Ağustos 2016 13:03

    düşünmek ne kelime eminiz.siz kamuflaj için yerel unsurların kullanıldığına bakmayın dünyada hiçbir darbe ve karışıklık arkasında CIA ve MI6 olmadan yapılamaz.

  • ekrem eren04 Ağustos 2016 11:35

    akepe ile gülen arasındaki kavganın nedenini anlamıyorum.ikiside abd ci.

  • ekrem eren04 Ağustos 2016 11:35

    gülenciler yakalanırken darbe gecesi telefonunu kapatıp ortaya çıkmayan,darbecilere arsa veren belediye başkanıda yakalanıp hesap sorulsun.

  • KILIÇ03 Ağustos 2016 18:53

    BEN DAHİL ERDOGAN VE ÜLKEM İÇİN CANIMIZI SEVE SEVE VERİPTE BU VATANI HİÇ BİR YARATIGA TESLİM ETMEYECEGİMİZİ ABD ANLAMIŞDIR.

  • tabii ki..03 Ağustos 2016 17:08

    o fetöşü yılalrcfa besleyen.. yeni robert kolejleri. amerikan kolejleri gibi fetöş okullarını osmanlının mirası olan coğrafyada yayıp osmanlının mirasını kirleterek ajan yetiştiren kim.. kiiiim??

  • KIRIMLI03 Ağustos 2016 16:41

    Gülen abd de yaşadığından değil,akılsızca kaba saba kan dökmeye dayalı neticesi kesin olarak başarısızlık olan her türlü zorbalığın arkasında abd vardır.Stratejik ortaklığımızın sebebi ise ayıya dayı demekten ibarettir.Köprü nün nerede bittiğini bop patladığı zaman göreceğiz…

  • YILMAZ03 Ağustos 2016 15:45

    Niye stratejik ortak olduk peki ?

  • alp03 Ağustos 2016 14:37

    bu kadar da enayi olmamak gerekir...yoksa şüphenizmi var...