E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNYSE'de yüzde 16 yükselen Didi'ye yatırım yapmak çok kolay ---

NYSE'de yüzde 16 yükselen Didi'ye yatırım yapmak çok kolay

NYSE'de yüzde 16 yükselen Didi'ye yatırım yapmak çok kolay
02 Temmuz 2021 - 13:44 borsagundem.com

Çin’li ulaşım platformu şirketi Didi, New York Borsası’nda en hızlı halka arz olan şirket oldu. Haber ile birlikte, şirket hisselerinde 16% yükseliş kaydedildi.

Uber şirketinin de 12,8% oranında pay sahibi olduğu Çin’li Didi şirketinin 12 Temmuz tarihinden itibaren ABD borsalarında işlem göreceği açıklandı. Daha öncesinde ise endeks yayıncısı FTSE Russell tarafından, 8 Temmuz tarihinde şirketin küresel hisse senedi endekslerine dahil edileceği bildirilmişti. Didi şirketi, ABD borsalarında 2014 yılından sonra kota olacak en büyük Çin’li şirket olma özelliğini taşımaktadır.

Didi’nin temel faaliyet alanı Uber ile benzer olmakla birlikte, şirketten yapılan son açıklamada halka arz işlemi ile $4,4 milyar toplandığı ve böylece toplam piyasa değerinin $67,5 milyar seviyesine ulaştığı bilgileri paylaşılmıştır. Şirket daha öncesinde iş alanını büyütmek ve sektör payını artırmak için 2016 yılında Uber şirketinin Çin’deki işlerini devralmış ve yılın ilk üç ayında ortalama 25 milyon yolcu taşıyarak bu alanda rekor kırmıştır.

Sektöründe hızla büyüyen ve küresel ölçekte ağını artıran Didi şirketine yatırım yapmak ise çok kolay!

İnfo Yatırım’da hesap açarak; dünyanın birçok borsasına direkt olarak bağlanabilir, istediğiniz şirketin hisse senedine hızlı bir şekilde yatırım yapabilirsiniz!

İnfo Yatırım ayrıcalığı ile yurtdışı piyasalar işlemlerini gerçekleştirebilmek ve daha fazla bilgi alabilmek için; 444 46 36 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)