E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNYSE, Kovid-19 endişeleriyle sert düşüşle kapandı---

NYSE, Kovid-19 endişeleriyle sert düşüşle kapandı

NYSE, Kovid-19 endişeleriyle sert düşüşle kapandı
19 Temmuz 2021 - 23:33 borsagundem.com

New York borsası, artan yeni tip korona virüs (Kovid-19) vakalarına ilişkin endişelerle haftanın ilk işlem gününü sert düşüşle tamamladı.

New York borsası kapanışında Dow Jones endeksi, 700 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 2,09 azalarak 33.962,04 puana geriledi. Endeks, Ekim 2020'den bu yana en yüksek düşüşünü kaydetti.

S&P 500 endeksi yüzde 1,51 kayıpla 4.261,80 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,06 azalışla 14.275 puana düştü.

Kovid-19 vakalarındaki artışın küresel ekonomik toparlanmayı yavaşlatacağına dair endişelerle güne düşüşle başlayan endeksler, gün boyu satıcılı bir seyir izledi.

ABD'de Kovid-19 vakaları delta varyantının aşılanmayanlar arasında yayılmasıyla artış gösterdi.

En çok kayıp, salgından olumsuz etkilenen hava yolu şirketlerinin hisselerinde oldu. United Airlines'ın hisseleri yüzde 5'in, American Airlines'ın hisseleri yüzde 4'ün ve Delta Airlines'ın hisseleri yüzde 3'ün üzerinde değer kaybetti.

Kovid-19 salgınına ilişkin endişelerle ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi de yüzde 1,17'ye gerileyerek 5 ayın en düşük seviyesine indi.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden enflasyon endişelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fiyatlardaki artışların geçici olmasının beklendiğini belirten Biden, yönetiminin uzun vadede kontrolsüz bir enflasyonun ekonomi için bir zorluk teşkil edeceğinin farkında olduğunu ve gereken herhangi bir müdahale konusunda tetikte olacaklarını ifade etti.

Biden, ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell ile geçenlerde bir araya geldiğini belirterek, Powell'a Fed'in güçlü ve kalıcı ekonomik toparlanmayı desteklemek için gerekli görülen her türlü adımı atmakta bağımsız olduğunu söylediğini kaydetti.

DSÖ: 30'dan fazla ülkede Lambda varyantı görüldü

Joe Biden'dan enflasyon açıklaması

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)