E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNYSE ABD verisi sonrası düşüşle kapandı---

NYSE ABD verisi sonrası düşüşle kapandı

NYSE ABD verisi sonrası düşüşle kapandı
04 Şubat 2023 - 00:17 borsagundem.com

New York Borsası, ABD'de açıklanan istihdam verilerinin faiz oranlarının yüksek kalmaya devam edeceği endişelerini beslemesiyle günü düşüşle kapattı.

Kapanışta Dow Jones endeksi, 100 puanın üzerinde değer kaybetti ve yüzde 0,38 azalışla 33.923,98 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 1,04 azalarak 4.136,14 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 1,59 kayıpla 12.007,24 puana indi.

Ülkede açıklanan istihdam verilerinin ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz artışlarına erken ara vermeyeceği endişelerini artırmasıyla piyasalarda negatif bir seyir izlendi.

ABD'de tarım dışı istihdam ocakta 517 bin kişi artarak beklentileri aşarken, işsizlik oranı yüzde 3,4 ile 50 yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine geriledi.

Analistler, ekonominin geçen ay hızlı bir tempoda istihdam sağladığını gösteren verilerin Fed'in enflasyonla mücadelesinde faiz oranlarını daha uzun süre yüksek tutabileceğine dair endişeleri beslediğini belirtti.

Öte yandan, ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat dışı endeksi, ocakta aylık bazda 6 puanlık artışla 55,2'ye çıkarak beklentileri geride bıraktı ve hizmet sektöründeki büyümeye işaret etti.

Fed yetkililerinin açıklamaları da yatırımcılarca takip edilirken, San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, istihdamdaki trendin şaşırtıcı olmadığını, Bankanın politikasının ek sıkılaştırma yaparak faiz oranını bir süre o seviyede tutma yönünde olduğunu kaydetti.

Avrupa borsaları haftanın son gününü yükselişe tamamladı

 

Borsa günü yüzde 5,16 oranında yükselişle tamamladı

 

Borsada yukarı adım kuralının otomatik olması ne anlama geliyor?

 

Asya borsaları Çin verileriyle karıştı

 

Borsada o üç sektör önem kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)