E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNusaybin’de sokağa çıkma yasağı---

Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı

Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı
04 Eylül 2017 - 08:12 borsagundem.com

PKK'ya yönelik operasyonlar nedeniyle, Mardin'in Nusaybin ilçesi kırsalında, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin’in Nusaybin ilçesi kırsalında, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyonlara ilişkin yazılı açıklamada bulunan Mardin Valiliği, pazartesi gününden başlayarak ikinci bir emre kadar Nusaybin kırsalı Akarsu sınırında sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Mardin Valiliği’nce yapılan açıklamada; "Nusaybin İlçesi kırsal alanında bulunan BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak ve barınakları tahrip etmek maksadıyla operasyon icra edilecektir.Operasyon icra edilecek bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla; 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince; 4 Eylül 2017 Pazartesi günü saat: 01:30 itibari ile İlimiz Nusaybin İlçemiz kırsalında bulunan; Akarsu Mahallesi ile sınırlı olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir.Söz konusu yasağa vatandaşlarımızın uyması kendi can ve mal güvenlikleri açısından önem arz etmektedir.” ifadeleri yer aldı.

LİCE'DE OPERASYON

Öte yandan Diyarbakır'ın Lice ilçesine bağlı 4 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edilerek, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Lice ilçesi kırsalında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tespit edildi. Bunun üzerine İlçe Kaymakamlığınca, düzenlenecek operasyonda sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla Bağlan, Dolunay, Yalaza ve Çavundur mahallelerinde saat 21.00 itibariyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Yasak ilan edilen bölgelerde, asker ve korucuların katılımıyla geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Bölgede operasyon sürüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)