E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNurettin Çevik, Altınyağ’daki payını artırıyor---

Nurettin Çevik, Altınyağ’daki payını artırıyor

Nurettin Çevik, Altınyağ’daki payını artırıyor
14 Nisan 2022 - 10:50 borsagundem.com

Şirketin geleceğine inanan Mehmet Nurettin Çevik, geri alım yaparak Altınyağ Madencilik’teki payını artırıyor.

Sermayesini 275 milyon liraya yükselterek mali yapısını güçlendiren Altınyağ Madencilik ve Enerji (#ALMAD) yıl sonu bilançosunda rekor kar açıkladı. Şirketin yüzde 19 oranında payını elinde bulunduran hakim ortak ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nurettin Çevik, geri alım yaparak şirketin geleceğine olan inancını bir kez daha gösterdi. Nurettin Çevik’ten geri alımla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklama şöyle:
“14/04/2022 - 14/04/2022 tarihinde ALTINYAĞ MADENCİLİK VE ENERJİ YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. payları ile ilgili olarak 2,13 - 2,13 TL fiyat aralığından 2.777.000 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi ve/veya 0 TL toplam nominal tutarlı satış işlemi tarafımca /ortaklığımızca gerçekleştirilmiştir. Bu işlemle birlikte ALTINYAĞ MADENCİLİK VE ENERJİ YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. sermayesindeki paylarım/oy haklarım 14/04/2022 tarihi itibariyle %20,10 sınırına ulaşmıştır/aşmıştır/altına düşmüştür.”

REKOR KAR RAKAMI

Madencilik sektöründe yeni yatırımlarla büyüyen Altınyağ Madencilik'in (#ALMAD) 12 aylık bilançosunda 44 milyon 498 bin 987 lirayla tarihi kar açıkladı. Rekor kar rakamının etkisiyle şirketin özkaynakları 305 milyon liraya ulaştı. 2020 yılında 84 milyon lira olan özkaynak rakamı bir yılda yüzde 261 artış gösterdi.
Çan Termik Santrali ile 2 milyon ton kömür satışı için anlaşma imzalayan ALMAD, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından ihaleye çıkarılan Tekirdağ-Malkara'da bulunan maden sahasını toplam 23.600.000 TL (KDV dahil) bedeli ödeyerek bünyesine katmıştı. TMSF ihalesinden kazandığı maden sahasında 39,2 milyon ton kömür rezervi olduğu açıklanmıştı.

YATIRIM YAPARAK BÜYÜYOR

Şirketin Malkara'da bulunan kömür maden sahası yatırımlarına ilişkin 27 milyon lira peşin bedelle toplam 15 adet FORD Marka, Trucks 4142 XD ve D (8x4) model damperli kamyon alımı için sözleşme imzalandı. Bu kapsamda 26,6 milyon lira nakit ödeme yapan ALMAD yetkilileri, kalan tutarın araçların tescil işlemleri sonrasında sigorta poliçelerinin düzenlenmesine müteakip ayrıca nakden ödeneceği açıkladılar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.