E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNuh'un Ankara Makarnası'ndan 35.5 milyon dolarlık yatırım---

Nuh'un Ankara Makarnası'ndan 35.5 milyon dolarlık yatırım

Nuh'un Ankara Makarnası'ndan 35.5 milyon dolarlık yatırım
08 Temmuz 2016 - 06:02 borsagundem.com

Nuh'un Ankara Makarnası, Japon ortaklarıyla 3 yıl içinde Türkiye'de 35.5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek

35.5 milyon dolarlık makarna yatırımı
Hürriyet Haber07 Temmuz 2016 - 19:50Son Güncelleme : 07 Temmuz 2016 - 19:53
35.5 milyon dolarlık makarna yatırımı

CROPY
-
A
+

TÜRKİYE’nin en eski makarna markalarından Nuh’un Ankara Makarnası, Japonlarla işbirliğine gitti. Japon makarna üreticisi Nisshin Seifun Group ve Japon ticaret firması Marubeni ile Nuh’un Ankara Makarnası’nın ortak kurduğu Nisshin Seifun Turkey şirketi, Marube markasıyla makarna üretip Japonya’ya satıyor.

Ankara Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 23 bin metrekarelik alana kurulan fabrikada, klasik makarnanın ardından dondurulmuş makarna, ravioli ve mix un üretimi de yapılacak. Ortaklık, 3 yıl içinde Türkiye’de 35.5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek. Nisshin Seifun Turkey’de, Nisshin Seifun Group yüzde 51, Nuh’un Ankara Makarnası yüzde 24, Marubeni Corporation ise yüzde 25’lik paya sahip.

YÜZDE 100 TÜRK MALI

Nuh Ticaret Sanayi AŞ ve Nuh’un Ankara Makarnası Ortağı Rahmi Çuhacı, Japon şirketlerin beş yıl süren uzun araştırmalar sonrasında ortak yatırım yapmaya karar verdiğini belirterek “Nisshin Seifun Turkey şirketi, Japon pazarı için kurutulmuş makarna üretimi ve satışı yapıyor. Japonya’ya ilave olarak Nuh’un Ankara Makarnası ile diğer pazarlara makarna üretimi ve satışı, kurutulmuş makarna satışlarının bütün dünyaya satışı, makarna ile ilgili ürünlerin imalatı ve satışını gerçekleştirecek” dedi. Hedeflerinin dünyanın birçok ülkesine ihracat yapmak olduğunu belirten Çuhacı, “Yüzde 100 Türk malı, yüzde 100 ihracat. Marube’nin şu anda 67 ülkede bürosu var ama biz bunun en az iki katı ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

2015’TE TEST ÜRETİMİ BAŞLADI

Test üretimine Haziran 2015’te başlayan fabrikada, 1 Ekim– 31 Aralık tarihleri arasında 6 bin 100 metrik ton (MT) üretim yapıldı. 1 Ekim 2015’ten tam kapasite üretime başlayan fabrikanın, 2016 yılında 18 bin MT, ikinci hat devreye girince 36 bin MT, 2017 sonunda üçüncü hat devreye girince 54 bin MT üretim kapasitesine ulaşması bekleniyor. Ortaklardan Nisshin’in ürünleri Uzakdoğu’nun yanı sıra Amerika’da da satılıyor. Japon Marubeni firması, Japonya’da sogo shosha olarak adlandırılan holdingler topluluklarının beşincisi. Yani Japonya’nın en büyük beşinci şirketi konumunda.

İTALYA’DAN DUBAİ’YE MAKARNA YOLCULUĞU

DÜNYANIN birçok yerine kendi markaları ile ihracat yaptıklarını ifade eden Rahmi Çuhacı, “İtalya’ya da üretim yapıyoruz. Japonya ve Almanya’ya en çok satış yapan markalardan biriyiz. Nuh’un Ankara Makarnası’nın Hollanda’dan Dubai’ye Güney Afrika’dan İsrail’e ve tüm Avrupa ülkelerine, çeşitli Arap ülkelerine satışı var. İran’da ise Nuh’un Ankara Makarnası yine ilk sıralarda geliyor” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)