E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNorveç'te elektrik fiyatları rekor seviyede---

Norveç'te elektrik fiyatları rekor seviyede

Norveç'te elektrik fiyatları rekor seviyede
18 Mayıs 2022 - 12:07 borsagundem.com

Norveç'te elektrik fiyatları 2022'nin ilk çeyreğinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

İskandinav ülkesi Norveç'te son 5 yılda ortalama 40 ore/kilowatt saat (kWh) seviyesinde seyreden elektrik fiyatları, 2022'nin ilk çeyreğinde neredeyse 3 kat artarak ortalama 117.5 ore/kWh düzeyini gördü.

Norveç İstatistik Kurumu'ndan Thomas Aanensen yaptığı açıklamada, "Bu, 1998'de başlayan ölçümlerden bu yana görülen en yüksek elektrik fiyatları" dedi.

“Bu rakamların ulusal ortalamayı gösterdiğini hatırlamak önemli” diyen Aanensen, ülkenin kuzeyi ile güneyi arasındaki fiyat farkına değinerek "Son zamanlarda ülkenin bazı bölgeleri arasında özellikle Güney Norveç ile Kuzey Norveç arasında büyük fiyat farkları oldu" ifadelerini kullandı.
Rekor fiyatlara rağmen enerji sübvansiyonları ve hükümet tarafından elektrik vergisinin düşürülmesi nedeniyle haneler, önceki çeyreğe göre faturalarında olması gerekenden daha düşük bir fiyatla karşılaştı.

Aanensen, “Elektrik sübvansiyonunu ve destekleri çıkardığımızda hanelerin ödemek zorunda olduğu toplam fiyat, son 5 yılın ilk çeyreğinin ortalamasından yüzde 25 daha yüksekti” diye belirtti.

Ülkenin güneyindeki daha kalabalık kesimlerde fiyatlar rekor seviyeye ulaşmadan önce 2021 yılına kadar keskin bir şekilde artmaya devam etti.

Bu artışa yanıt olarak Norveç hükümeti tarafından Aralık 2021'de başlatılan elektrik desteklerinin Mart 2023'e kadar sürdürülmesi planlanıyor.

İngiltere ve Norveç başbakanları görüştü

 

Norveç,137 bin KOVID-19 aşısını imha edecek

 

Norveç'in doğalgaz ihracatında rekor beklentisi

 

Norveç limanları Rus gemilerine kapatılıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ne 18 Mayıs 2022 20:15

    norvecte tuketici fiyat endeksi 5.4 turkiyede tuketici fiyat endeksi kac 69.97 ee ...norvec bitti öldu mafoldu oylemi ....avrupa bizi kiskanii...vatan millet sakarya ...din elden gidiyor...

  • Hehe18 Mayıs 2022 15:32

    Mal haber basligi hic eksik olamz bence norvec batti diye atin

  • Mucise Reis ;)18 Mayıs 2022 14:05

    Tamamen algı haberi. Bir ülkede yaşıyorsunuz. En düşük maaşlı , maaşının 30 de 2 sini bütün zorunlu gidere, elektrık, su, ısıtma, soğutma çöp vb vergilere veriyor. İşte o ülke Norveç :D  Ki oralarda ısınmada bizdeki Erzurum soğuğunun 365 gün aralıksız sürmesi gibi bişe.. :D

  • Hehe18 Mayıs 2022 19:54

    Ooo yalarim yutarim baroş gelmis hepsini al bosyer kalmasin

  • Mucise Reis ;)18 Mayıs 2022 19:40

    " numbeo "  bu siteye gir Baran Bey, istediğin ülke geliri, ortalama masrafı ürün fiyatları ne istiyorsan bulabilirsin. Senin gibi kafası basmayanlar için global olarak derlenen bir site. google yaz. şehir gir. süt fiyatına kadar görebilirsin. ama sende nerede o kafa :D anca lağım   ağzında salyalar, kanı çekilmiş bir tip, boynundan ısırılmış transilvanya zombileri gibi geziyorsun :D mal mal ortalık da :D  yaa yazmakda istemedim tabirler için üzgünüm. Bir daha saygısızca yazmayacam bu son olsun. Baran bey. Ama sende araştır biraz ama,  dünyaya insan kılığında geldin,  senin kıllı atan olan maymundan farkın olsun. :D neyse Baran Bey araştır takılırsan yardımcı olurum. Çok havlama odada komşular rahatsız oluyor.. Yada ya, git kumuna yap, sonra gel yaz :D seviyemi düşürüyorsun Baran Bey , sana çok yazmamalıyım. :D

  • Mucise Reis ;)18 Mayıs 2022 19:33

    Haberde ne anladın ? yaz önce onu. sonra ben sana link atar fatura dekontu gönderirim :D Kendisine saygısı olmayanın, millete ve atasına 5 kuruş faydası olmnaz Baran Bey. Kendine saygılı olmalı doğruyu aramalısın. hr sana sunulanı kabul etmenden kaybediyor yüssüz duruma düşüyorsun. haberi araştırdın mı ? yoksa kabullendin mi aa evet böyle diye.. araştır, zaten ne olduğunu öğrenebilirsin. Araştırmadan bana yazıyorsun : ))  araştır doruyu bulacaksın. Laf olsun boş teneke gibi konuşuyor yazıyorsun. Gerçek nedir diye google a bile soracak kapasiten yok, araştırmayı bilmiyorsun . Ben kimseye inanmıyorum. kendim bulup doğruya araştırıp ulaşıyorum. Sende öyle ol, kula kul olma islama aykırı.

  • baran18 Mayıs 2022 17:01

    Sen başlı başına algısın soytarı!  Habere inanmayacağız ama sana inanmamız gerekiyor öyle mi?  Seni kırık seni!

  • pinokyo seni..18 Mayıs 2022 13:07

    türkiye de bedava .bizdeki ekonomistler sağlam maşallah hepsi de zehir gibi 5 ünüversite mezunu