E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNorveç'li petrol ve gaz firmaları yatırım tahminlerini yükseltti---

Norveç'li petrol ve gaz firmaları yatırım tahminlerini yükseltti

Norveç'li petrol ve gaz firmaları yatırım tahminlerini yükseltti
17 Kasım 2022 - 10:59 borsagundem.com

SSB'nin anketine göre, Norveç'li petrol ve gaz firmaları yatırım tahminlerini yükseltti.

Norveç Ulusal istatistik ofisi (SSB) tarafından yapılan bir ankete göre, Norveç'in petrol ve gaz firmaları 2022 ve 2023 için yatırım tahminlerini yükseltti.

SSB, ülkenin en büyük iş sektörünün, 2022'de 175.3 milyar Norveç kronu (17.50 milyar dolar) yatırım yapmayı beklediğini bildirdi. Ağustos ayında yapılan ankette 172.8 milyarlık tahmin oluuşmuştu.

Gelecek yılki yatırımların, önceki 135.3 milyarlık bir tahmine karşı 149.7 milyar kron olarak öngörüldüğü, ancak şirketlerin bu yılın sonuna kadar daha fazla projeyi onaylamayı planladıkları için rakamın artmasının beklendiği belirtildi.

Yeni offshore alanlarına yapılan harcamaların, sadece şirketlerin yetkililere geliştirme ve işletme planları (PDO) sunması halinde ankete dahil edildiği belirtildi.

Petrol şirketlerinin, Norveç'in offshore yatırımlarını desteklemek için 2020'de onayladığı geçici vergi teşviklerinin sona erdiği bu yılın sonuna kadar bir düzineden fazla yeni projeyi onaylaması bekleniyor.

Sonuç olarak, SSB, rakamların bir sonraki şubat ayında güncellendiğinde 2023 tahmininin büyük olasılıkla önemli ölçüde artacağını kaydetti.

Norveç petrol sektöründe 40 bin kişi işini kaybetti

 

Norveç Petrol Fonu BİST'ten 150 milyon dolarlık hisse alabilir

 

Avrupa'da gaz, artan Norveç arzı ile düşüşte

 

Norveç'in gaz tesislerindeki bakım çalışmaları fiyatlarda etkili

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)