E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinNorveçli kuaföre ayrımcılık cezası---

Norveçli kuaföre ayrımcılık cezası

Norveçli kuaföre ayrımcılık cezası
12 Eylül 2016 - 16:53 borsagundem.com

Norveç'te türbanlı kadını kabul etmeyen Norveçli kuaföre 'ayrımcılık yaptığı' gerekçesiyle 10 bin Kron para cezası verildi

Başörtülü kadını kabul etmeyen Norveçli kuaför Merete Hodne'nin davası bugün Norveç mahkemesi tarafından karara bağlandı. Merete Hodne 'ayrımcılık yaptığı' gerekçesiyle 10 bin Norveç Kronu para cezası ödemeye mahkum edildi. Hodne aynı zamanda 5 bin kronluk mahkeme masraflarını da ödeyecek.

Kuaförde hizmet alması kabul edilmeyen Malika Bayan, dini görüşleri nedeniyle ayrımcılığa uğradığını öne sürerek kuaföre karşı dava açmıştı.

Geçen hafta Perşembe günü duruşması yapılan davada Norveçli kuaför başörtüsünü dini sembolden daha çok, kendisini korkutan politik bir sembolün simgesi olarak gördüğünü belirtip "Bunu baskıcı bir sembol olarak kabul ediyorum. Başörtü gördüğümde aklıma herhangi bir din değil, baskıcı ideolojiler ve rejimler geliyor" diyerek savunmuştu.

Malika Bayan'ın avukatı Linda Ellefsen Eide kararın açıklanmasından sonra yaptığı açıklamada mahkemenin kararının bekledikleri yönde olduğunu belirtti. Norveçli kuaförün avukatı da kararı temyiz edeceklerini söyledi. DHA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)