E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNomura'dan gelişen ekonomiler için kur riski uyarısı---

Nomura'dan gelişen ekonomiler için kur riski uyarısı

Nomura'dan gelişen ekonomiler için kur riski uyarısı
10 Eylül 2018 - 13:45 borsagundem.com

Nomura Holdings, gelişen piyasa ekonomilerinin karşı karşıya olduğu kur riskine dikkat çekti

Nomura Holdings Inc. tarafından yapılan yeni bir analize göre Sri Lanka, Güney Afrika, Arjantin, Pakistan, Mısır, Türkiye ve Ukrayna olmak üzere yedi gelişen piyasa ekonomisi kur krizi riskiyle karşı karşıya kalabilir.

Kuruma göre söz konusu ülkelerin beşi halihazırda önemli ölçüde kur sorununa sahip durumda ya da Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yürütülen bir programa dahil bulunuyor.

Kurum analistleri, Brezilya, Bulgaristan, Endonezya, Kazakistan, Peru, Filipinler, Rusya ve Tayland olmak üzere sekiz ülkenin en düşük kur riskine sahip olduğunun altını çiziyor.

Pazartesi günkü yatırımcı notunda, “Bu önemli bir sonuç. Yatırımcılar EM risklerine daha fazla odaklanırken tüm gelişen piyasaları homojen bir grup olarak birlikte değerlendirmemeleri önemli.” dedi.

Nomura'nın bulguları Damocles denilen bir erken uyarı modeline dayanıyor. Nomura gelişen piyasalar ekonomi birimi yöneticisi Robert Subbaraman, 30 gelişen piyasa ülkesinde kur krizlerini saptamak üzere kurulu bir model olan Damocles'in tam kapsamlı bir kriz riskinin çok düşük olduğu bir ülke listesini işaret ettiğini belirtti.

Nomura'nın analistlerine göre model, 1996 yılından bu yana 54 gelişen piyasa kur krizinin üçte ikisini 12 aya kadar bir süre öncesinden tahmin etti.

Notta, “Ulaştığımız sonuçlar cesaret verici, ancak erken uyarı sistemlerinin kısıtlamaları dikkate alındığında, abartılı iddialarda bulunmak ahmakça olur.” ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)