E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNomura: TCMB agresif olursa TL'de pozisyon öneririz---

Nomura: TCMB agresif olursa TL'de pozisyon öneririz

Nomura: TCMB agresif olursa TL'de pozisyon öneririz
10 Mayıs 2018 - 13:00 borsagundem.com

Nomura stratejisti Gullberg, TCMB'nin agresif olması durumunda TL'de yeniden pozisyon önerebileceklerini belirtti

Londra'da Nomura International Plc stratejisti Henrik Gullberg, Türkiye politika yapıcılarının lira konusunda ne gibi tedbirler almayı planladığının netleşmesinin gereği göz önünde bulundurulduğunda, TCMB'nin lira konusunda şu an için "nötr" bir duruş sergilediğini belirtti.

Gullberg, "Her şeyi göz önünde bulundurursak, Merkez'in adımı hayal kırıklığına uğratıcıydı" dedi ve bankadan gelen açıklamanın eldeki araçların tümünün kullanılabilecek olduğunu gösterdiğini belirterek açıklamaya ilişkin, "acil bir faiz artışına benzeyen herhangi bir şey gibi duyulmuyordu" şeklinde yorum yaptı.

Nomura stratejisti, "Merkez'in alacağı tedbirler, GLP faizinde en az 200 bp'lik bir faiz artışı veya politika çerçevesinde sadeleştirmeye gidilmesi ile daha küçük bir faiz artışının birleştirilmesi gibi agresif olursa, lirada yeniden pozisyon önerebiliriz" ifadesini sözlerine ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)