E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNomura: Gelişen piyasalarda pozisyon azalttı---

Nomura: Gelişen piyasalarda pozisyon azalttı

Nomura: Gelişen piyasalarda pozisyon azalttı
24 Temmuz 2018 - 09:21 borsagundem.com

Nomura, ABD’de faizlerin yükselmesi, doların güçlü seyri ve korumacı ticaret politikalarına işaret ederek, gelişen piyasalardaki pozisyonlarını azalttığını açıkladı

Küresel merkez bankalarının sıkılaşma adımları takip edilirken gelişen piyasalarda pozisyon ayarlamaları sürüyor.

Goldman Sachs, Templeton ve BlackRock gelişen piyasalarda alım zamanı olduğu yönünde değerlendirmelerinin aksine yatırım bankası Nomura, ABD’de faizlerin yükselmesi, doların güçlü seyri ve korumacı ticaret politikalarına işaret ederek, gelişen piyasalardaki pozisyonlarını azalttığını açıkladı.

Nomura'dan yapılan değerlendirmede "Pozisyonlarımızı biraz azalttık. Gelişen piyasalarda hem hisse senetleri hem de tahviller, önümüzdeki bir yılda zorluklarla karşılaşacak" denildi.

Yıl başında genel olarak gelişen piyasalarda yatırıma sıcak bakan Japon yatırımcıların dolardaki değerlenme ve Fed’in sıkılaştırma politikasını 2019’da da devam ettireceği beklentisi ile çekimser davrandıklarını söyleyen Nomura, Fed’in sıkılaştırma politkasının sona erdiği noktada yatırımcıların geri döneceğini öngördü.(Business HT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie24 Temmuz 2018 10:53

    Ben bile borsadaki paramın yarısını çektim. Dolara çevirip memleketim İsrail'e gönderdim. Pozisyon azaltmak gerek. Kendi ülkem İsrail varken Türkiye borsasına yatırım yapmak yerli ve milli birisi olarak hoşuma gitmedi.