E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleri​Nokia, Alcatel Lucent için SPK'ya başvurdu ---

​Nokia, Alcatel Lucent için SPK'ya başvurdu

​Nokia, Alcatel Lucent için SPK'ya başvurdu
16 Şubat 2016 - 18:16 borsagundem.com

Alcatel Lucent'i satın alan Nokia, pay alım teklifinden muaf olmak için SPK'ya başvurdu

Geçtiğimiz ay Alcatel Lucent'i 15.6 milyon euroya satın alan Nokia Corporation, global ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de yönetim kontrolünü devralıyor. Nokia'nın, Türkiye'de yönetimi devralırken pay alım teklifinden muaf olmak istediği ortaya çıktı. Nokia Corporation adına vekâleten Av. Ökkeş Şahan, pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muaf olmak için bugün SPK'ya başvurdu. 



SPK'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

Nokia Corporation. AJcatel Lucent Teletaş Telekomünikasyon A.Ş/nln yönelim kontrolünü dolaylı olarak ele geçirmiştir ve 12 Şubat 2016 itibariyle zorunlu pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğü doğmuştur. Nokia Corporation tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") Pay Alım Teklifi Tebiıgrnin (11-26.1) 18. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi uyannca zorunlu pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muaf olmak için bugün (16 Şubat 2016 tarihinde) SPK'ya başvurulmuştur.
Zorunlu pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünden muaf olmak için Nokia Corporation tarafından yapılan başvuruya ilişkin olarak SPK tarafından verilecek karar ilgili mevzuat hükümleri uyarınca kamuya duyurulacaktır.


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim16 Şubat 2016 23:12

    bakalım spk kabül edecekmi.belki piyasadaki lotları toplayamadılarmı.spk tarafsızca karar vermeli ve buna izin vermemeli.yatırımcıyı korumalı

  • Sedat16 Şubat 2016 23:10

    Çağrı yapmasa dahi ayrılma hakkı vermesi gerekiyor. Bunu da atlamazlar umarım.

  • serkan16 Şubat 2016 21:34

    Geçirmiş ler olsun geçen seneden beri millet yirtiyor kendini 15 / 20 tl olucak diye aldınız üçün birini milleti de gaza getirdiniz adamlar son hareketinde de son mallarını verdiler kucağa bu hafta 4/5 tl ye gelir yada 3 eski fiyatlarına baya bi kalır buralarada