E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNoel tatilinde gündem ABD---

Noel tatilinde gündem ABD

Noel tatilinde gündem ABD
24 Aralık 2018 - 11:15 borsagundem.com

Bu akşam Hristiyan dünyasında geleneksel noel yemeği yenilecek. Bu yüzden, birçok piyasa bugün erken kapanacak

Cuma günü, BIST 100 Endeksi öngörümüze paralel şekilde 91 bin seviyesinden tepkisini verdi ve günü V hareketi yaparak başabaş kapattı. Bu tepki için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Suriye'ye operasyonu erteleme" kararı kullanıldı. Pazar akşamı ABD ve Türkiye liderleri arasındaki telefon görüşmesinde; Suriye’deki çekilme ve geçiş sürecinin suistimaline neden olabilecek bir otorite boşluğu meydana gelmemesi için iki ülkenin askeri, diplomatik ve diğer yetkilileri arasında eşgüdümün sağlanması hususunda mutabık kalındı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın Meksika duvarı için finansman içermeyen geçici bütçe tasarısını imzalamayacağı restiyle ortaya çıkan bütçe krizi, Demokratların geri adım atmaması sonrasında federal hükümetin 22 Aralık Cumartesi yerel saatle 00.01 itibarıyla kısmen kapanmasıyla sonuçlandı. Amerikan kanunlarına göre, Kongre 1 Ekim'de başlayıp, 30 Eylül'de sona eren mali yıl için kalıcı bütçeyi onaylayamazsa geçici bütçelerle aranın kapatılması gerekiyor. Trump'ın Yönetim Ofisi Direktörü Mic Mulvaney, hafta sonu yapılan müzakerelerden sonuç alınamaması sonrasında federal hükümetteki kısmi kapalılığın Ocak ayında da devam edebileceği uyarısında bulundu. Bu yıl 20,21,22,23 Ocak ve 9 Şubatta hükümet geçici olarak kapanmıştı.

ABD borsalarındaki düşüş ve diğer piyasalardaki sıkıntılar üzerine ABD Hazine Bakanı Mnuchin devreye girdi. Önce piyasalara basında Cumartesi günü çıkan haberlerde Trump'ın kendisi ile Powell'ın kovulması olasılığını tartıştığına ilişkin iddiaları yalanladı. Ardından büyük 6 bankanın yöneticileri ile görüştü. Bakanlıkça, "Tüm bankalar kredi sağlamak için bolca likidite bulunduğunu teyit ettiler" açıklaması kullanıldı.

Bu akşam Hristiyan dünyasında geleneksel noel yemeği yenilecek. Örneğin Almanya şansölyesi Merkel'in 24 Aralık gecesi pişirdiği ördek, onun için Noel bayramının olmazsa olmazı. Bu yüzden, birçok piyasa bugün erken kapanacak. Yarın ise Neol tatili. Bu yüzden bizde işlem hacmi her yıl olduğu gibi düşer.

ALNUS YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)