E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNoel öncesi anlaşma---

Noel öncesi anlaşma

Noel öncesi anlaşma
18 Kasım 2013 - 03:23 borsagundem.com

Temmuz ayında, stratejik ortaklık ön anlaşması imzalayan Borsa İstanbul ile Nasdaq nihai anlaşmayı 12 Aralık'ta yapmayı planlıyor

GLOBAL borsacılk devi ABD’li Nasdaq OMX Group ile Borsa İstanbul arasında ön anlaşması temmuz ayında imzalanan ortaklık görüşmelerinde sona gelindi. Hürriyet'teki habere göre, ABD’de ‘Noel kutlamaları’ nedeniyle 15 Aralık’tan sonra piyasaların iyice tatil havasına girmesinden dolayı, 2 kurum arasındaki müzakerelerin hızlandırıldığı ve anlaşma metninde önemli bir mesafe alındığı öğrenildi. Borsa İstanbul’un yıl sonuna kadar tamamlamayı hedeflediği stratejik ortaklık anlaşması imza töreninin, 12 Aralık’ta yapılması planlanıyor. 12 Aralık tarihinin Nasdaq CEO’su Robert Greifeld’in ajandasına girdiği, ancak ziyaretin anlaşma için gereken onayların alınması durumunda gerçekleşeceği belirtiliyor.

SPK’DAN FİYATLARA İTİRAZ
Borsa İstanbul’da da 12 Aralık’ta anlaşmanın duyurusu için şimdiden hazırlıklara başlandığı öğrenildi. İmza töreni için gerekli onaylar alınmadan 12 Aralık tarihinin belirlenmesi borsa çevrelerinde, “Nikâh günü alındı, izinler çıkarsa, kıyılır” şeklinde yorumlandı. Borsa İstanbul’a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre, her iki tarafın stratejik ortaklık üzerinde çalışan ekipleri, geçen hafta boyunca İstanbul’da birlikte yoğun bir mesai harcadı. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu da, geçen Cuma günkü toplantısında, anlaşmayla ilgili son detayları konuştu. Üzerinde anlaşmaya varılan maddeler ivedilikle SPK’ya gönderildi bile.

HİSSE PAYI BELLİ DEĞİL
Aynı şekilde Nasdaq tarafının da anlaşma metninin detayları üzerinde çalıştığı ve düzenleyici otoriteyle görüşmeler yürüttüğü gelen bilgiler arasında. Noel tatili nedeniyle hızlandırılan müzakere sürecinde, halen Borsa İstanbul’un Nasdaq’a ne kadar hisse vereceği, bunun bedelinin ne olacağı üzerinde net bir anlaşma sağlanamadığı kaydediliyor. Müzakeresi süren maddelerin, devredilecek hisse oranı, bunun bedelinin ne olacağı ve Borsa İstanbul’un Nasdaq’tan alacağı teknolojik altyapının bedelinin belirlenmesi konularında yoğunlaştığı kaydediliyor. Müzakerenin bu kadar uzamasında ise, SPK’nın belirlenen Borsa İstanbul’un değeri, teknolojik altyapı için ödeyeceği fiyat gibi rakamlara itiraz ederek, anlaşmayı geri göndermesinin ekili olduğu konuşuluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aşil18 Kasım 2013 04:29

    Yabancılar Türkiye'de istedikleri hisse senedine yatırım yapabiliyorlar.Biz onların borsalarında sınırlı aracı kurumla hisse senedi alıp satabiliyoruz.Aracı kurumların ve bankaların hepsiyle yada çoğunluğuyla yurt dışında hatta tüm dünya borsalarında yatırım yapabilmeliyiz.Amaç bu olmalı.