E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinNobel ödüllü Sancar'a tebrik yağmuru---

Nobel ödüllü Sancar'a tebrik yağmuru

Nobel ödüllü Sancar'a tebrik yağmuru
08 Ekim 2015 - 01:10 borsagundem.com

2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Aziz Sancar için kutlama mesajları yağdı

DNA onarımı çalışmasıyla 2015 Nobel Kimya Ödülü'nü kazanan Türk bilim adamı Aziz Sancar'a tebrik yağmuru. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İsveç Kraliyet Bilim Akademisi tarafından Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar'ı tebrik etti.

Davutoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Nobel alarak hepimizi gururlandıran Sayın Aziz Sancar'ı yürekten tebrik ediyorum. Az önce telefonda tebriklerimi bizzat da ilettiğim Sancar'ın başarılarının devamını diliyorum" ifadesini kullandı.
Başbakan Davutoğlu, mesajında, "#AzizSancar" hashtagine de yer verdi.

ABD'DEN TEBRİK

ABD Büyükelçiliği attığı bir tweet'le Aziz Sancar'ı kutladı. Büyükelçilik tarafından iletilen mesajda, "Kuzey Carolina Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden Profesör Aziz Sancar'ı Nobel Kimya Ödülünü kazanmasından ötürü kutlarız" denildi. 

KILIÇDAROĞLU: SON ZAMANLARDA DUYDUĞUMUZ EN GÜZEL HABER

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nobel Kimya Ödülü’nü kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar’ı kutladı. Sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden paylaştığı mesajında Kılıçdaroğlu, ödül haberinin son zamanlarda duyulan tek güzel haber olduğunu savunarak "Nobel Ödülü onurunu bize yaşattığı için Prof. Dr. Aziz Sancar’ı kutlarım. Sağolun Hocam, son zamanlarda duyduğumuz tek güzel haber" dedi.

GÜL'DEN TEBRİK

11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Sancar'ı tebrik edip, başarlarının devamını diledi.

Gül, "Bu toprakların yetiştirdiği bir değer olan Prof. Sancar'ın bu başarısının bilim insanlarımız için ilham kaynağı olacağına inanıyorum" diye tweet attı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • banane08 Ekim 2015 08:40

    kardeşim amerikadaki bir türk bilimadamının Nobel ödülü almasından banane yahu.önemli olan Türkiyedeki üniversitedeki bir bilim insanımızın böyle ödüller alması.amerikadaki türk bilimadamı amerikaya faydalı olacak Türkiyeye bir faydası yok.böyle şeylerle bizleri yıllarca yalandan yere övündürüp duruyorlar.artık bıktık kardeşim tabii pamuk orhan gibi Türkiyenin aleyhine atıp tutanlarında siyaseten Nobel ödülü almasındanda banane.zaten Nobel ödülleri siyaseten verilen bir ödüldür.subjektif bir ödüldür.o ödülün alınmasından da guru duyulacak bir şey olduğunu sanmıyorum.