E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNiyeti Avrupa'ya açılmak, bir de kar edebilse...---

Niyeti Avrupa'ya açılmak, bir de kar edebilse...

Niyeti Avrupa'ya açılmak, bir de kar edebilse...
31 Ocak 2022 - 14:32 borsagundem.com

Aksu Enerji yurt dışına yatırım yapmak için karar aldığını duyurdu.

BORSAGUNDEM.COM

Son beş yılın dördünde zarar açıklayan Aksu Enerji, 2021 dokuz aylık bilançosunda da zarar yazmaya devam etti. Henüz 2021 yıl sonu bilançosunu açıklamayan şirketin aynı ivmeyle devam etmesi halinde yıl sonunda da zarar açıklaması bekleniyor. Gelirini büyütmede zorlanan şirket, kâr etmesi için daha fazla gelir sağlaması şart.

Yurt dışında ne yapacak?

Aksu Enerji, mevcut zarardan kurtulabilmek gayesiyle yurt dışında fırsat arayışına girdiğini duyurdu. Şirket geçen hafta aldığı kararla; Avrupa Birliği’ne üye ülkeler içerisinde, yenilenebilir enerji kaynakları ağırlıklı olmak üzere, yeni yatırımlar ve iş ilişkileri kurulması kapsamında araştırma ve görüşme yapmak gayesiyle Yönetim Kurulu Başkanı ve vekiline yetki verildiğini duyurdu.

Açıklamada ihtimallerin oldukça geniş tutulması beraberinde belirsizliği de artırıyor. Zira gerçekleştirdiği faaliyetlerle Türkiye’de gelir yaratma noktasında zorlanan ve kâr edemeyen şirketin Avrupa’da nasıl bir strateji ile ne yapmayı düşündüğü tam olarak anlaşılamadı.

Amaç yatırımcıya umut mu vermek?

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan uzmanlar ise açıklamanın daha ziyade yatırımcılara yönelik olduğu, düşüncesinde. Hissede, Haziran 2021’den bu yana yükseliş ivmesi olduğu halde çıkışı destekleyen bir mali performans gözlenmediği dile getirilmekte. Söz konusu mali yapı hissenin bu fiyatlarda daha fazla ne kadar kalabileceği merak konusu olduğu yorumlarına yol açıyor.

Satıcılar harekete geçer mi?

Uzmanlar mali yapının desteklemediği fiyatlar karşısında bir süre sonra satıcıların harekete geçmesini olağan bir durum olacağını söylerken şirketle ilgili beklentilerin yükselmesinin ise böylesi bir satış dalgasını öteleyebileceğini düşünmekteler.

Günün önemli şirket haberleri 31/01/2022

 

Borsa haftaya yükselişle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 15,15
En Yüksek: 15,46
En Düşük: 15,06
Değişim -0,46 %
FK: 7,84
PD / DD: 1,27
İşlem Hacmi 25.667.267
Toplam Adet: 1.687.679
Ağırlıklı Ort.: 15,25
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)