E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNilüfer Bulut yeniden TİKAD Başkanı---

Nilüfer Bulut yeniden TİKAD Başkanı

Nilüfer Bulut yeniden TİKAD Başkanı
27 Mart 2014 - 06:17 borsagundem.com

Türkiye İşkadınları Derneği Nilüfer Bulut ile devam

İstanbul’da beşinci olağan genel kurul toplantısını yapan Türkiye İşkadınları Derneği (TİKAD), yeni dönemde de yola Başkan Nilüfer Bulut ile devam kararı aldı.

Bulut, “Türkiye’de katılımcı demokrasi anlayışının gelişmesinde STK’ların önemli role sahip oldukları açık. TİKAD bu konuda elinden gelen gayreti göstermiş, toplumu ilgilendiren konularda görüşlerini paylaşmış, tüm bu konuları karar alıcı mercilerin önüne çıkarmış, üzerine düşen kamu adına sorumluluk üstlenme görevini bugüne kadar hakkıyla yerine getirmiştir ve buna devam edecektir” dedi.

Toplantıda yaptığı konuşmada, “2004’de 13 idealist iş kadınının bir araya gelerek kurduğu TİKAD’ın 2014’de 92 seçkin üyesiyle kamuoyu oluşturabilen etkin bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiş olması, kuşkusuz ki, hepimizin ortak başarısı, övünç vesilesidir” diyen Bulut, şunları kaydetti:

“TİKAD olarak, topluma verdiğimiz emeği Türkiye’nin geleceğine yaptığımız yatırım olarak gördük. Çünkü inanıyorum ki, bir ülkenin gelişmişliğini belirleyen en temel şey o ülkede refahın hakça paylaşımıdır. Türkiye birlikte gülmüyorsa, daha geniş imkanlara veya daha iyi fırsatlara sahip olan bizlerin de mutlu olması elbette düşünülemez.”

Ayağı yere basan işler

TİKAD üyesi işkadınlarının Türkiye’nin sorunlarına her zaman müdahil olduğunun altını çizen Bulut, “TİKAD olarak tüm proje ve çalışmalarımızda toplumsal fayda kriterini temel ölçü olarak gördük. Kendi içine kapalı bir dernek yerine toplumla kaynaşmış bir dernek olmayı, süslü sloganlarla ortaya atılan ama içi boş projelerle toplumun gözünü boyamak yerine her zaman zor ama ayağı yere basan, etki çapı geniş projeleri hayata geçirmeyi tercih ettik. TİKAD’ın başarısının  arkasındaki ana fikir budur” diye konuştu.


TİKAD yönetimi 13 kişiden oluştu
-  Nilüfer Bulut / Başkan
-  Zehra Neşe Kavak
-  Sema Güral Sürmeli
-  Hediye Güral Gür
-  Esin Güral Argat
-  Suzan Toplusoy
-  Müge Sırmabıyık
-  Meltem Demirören
-  Sibel Kerimoğlu
-  Sena Gümüş Çiçekçi
-  Suna Vidinli
-  Dilek Hanif
-  Şükran Güzeliş

İstişare kurulu
-  Demet Sabancı Çetindoğan
-  Deniz Ülke Arıboğan
-  Esra Gençtürk
-  Serpil Timuray
-  Şükriye Gülden Yılmaz
-  Vuslat Doğan Sabancı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)