E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNikele emtia endeksi desteği---

Nikele emtia endeksi desteği

Nikele emtia endeksi desteği
21 Kasım 2023 - 14:07 borsagundem.com

Analistler, emtia endekslerinin ocak ayındaki yıllık yeniden dengelenmesi öncesinde ve sırasında nikel alımlarının artacağını ve bu yıl paslanmaz çelik malzeme fazlalığına ilişkin endişelerle fiyatların düşmesinin ardından bir destek göreceğini söyledi.

S&P ve Bloomberg emtia endekslerini kullanan fonlar, beş günlük yeniden dengeleme sırasında varlıklarını büyük ölçüde bir önceki yıldaki fiyat hareketlerine göre ayarlamak zorunda.

Yatırımcılar genellikle 2024 yılında 8-12 Ocak'a denk gelen yeniden dengelemeden yararlanmak için önceden pozisyon alırlar.

Analistler, bu dönemde diğer emtiaların da etkileneceğini, ancak nikelden daha az etkileneceğini söyledi.

Societe Generale analistleri yayınladıkları araştırma notunda, "Nikel, zayıf performansı nedeniyle en çok etkilenen emtia olacak" dedi.

Londra Metal Borsası'nda (LME) nikel bu yıl şimdiye kadar %44 düştü ve bu hafta elektrikli araç aküsü malzemesinin fiyatları ton başına 16.710 $ ile Mayıs 2021'den bu yana en zayıf seviyeye ulaştı.

Broker Marex'ten Alastair Munro, "Tahminlerimize göre LME'deki kısa pozisyon hiç olmadığı kadar büyük" dedi.

Citi analistleri de, yatırımcıların 1,033 milyar dolar değerinde 9.974 nikel kontratı satın almasının beklendiğini söyledi. SocGen ve Marex ise daha düşük bir rakam bekliyor.

Bakır fiyatları 2 ayın zirvesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)