E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNikel fiyatları zirve yaptı---

Nikel fiyatları zirve yaptı

Nikel fiyatları zirve yaptı
14 Ocak 2014 - 09:28 borsagundem.com

Nikel, Endonezya'daki kısıtlama haberiyle 2 haftanın zirvesine çıktı

Nikel, dünyanın en büyük nikel üreticisi Endonezya'nın ihracatı kısıtlamasıyla, yükselişin 3. gününde iki haftayı aşkın en yüksek seviyeye yükseldi. Üç ay vadeli kontrat Londra Metal Borsası'nda (LME) yüzde 0.4 kadar artışla 30 Aralık'tan bu yana en yüksek seviye olan ton başına 14,260 dolara çıktı ve Tokyo saatiyle 11:07'de ton başına 14,250 dolardan işlem gördü. Nikel fiyatları bu ay yüzde 2.5 yükselişle LME'deki altı metal arasında en iyi performansı gösterdi. Bakır ise yatay seyirle ton başına 7,325.50 doları buldu.

Enerji ve Maden Kaynakları Bakanı Jero Wacik'e göre Endonezya'nın ihracat kısıtlaması 12 Ocak itibariyle aktif oldu. Goldman Sachs Group Inc.'nin tahminlerine göre, ülke küresel nikel arzının yüzde 18-20'sini karşılıyordu.

"Endonezya haberleri fiyatları çıkardıkça çıkardı çünkü fiyatlar aşırı arzdan dolayı bayağı aşağıdaydı," diyen Tokyo merkezli Astmax Asset Management Inc.'nin fon yöneticisi Tetsu Emori, "Açıklamadan önce büyük alıcıların stok biriktirdiğinden fiyatlar 15,000 dolara ulaştığında kısa bir düzeltme görebiliriz," diye ekledi.

Mart vadeli bakır fiyatı Şanghay'da yüzde 0.2 artışla ton başına 51,810 yuandan (8,574 dolar) işlem gördü. Mart vadeli bakır New York'ta ise yatay seyirle pound başına 3,346 dolar olarak kaydedildi. Endonezya, Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc.'nin bakır konsantresi ihracatına devam etmesine izin veriyor. Goldman Sachs'e göre, Endonezya dünya genelinde bakır konsantresi arzının yüzde 3'ünü karşılıyor.
LME'de alüminyum son üç günde ilk kez düşerken, çinko, kalay ve kurşun yatay seyretti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)