E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıNikel fiyatları rekor seviyeye çıktı, bakır fiyatları düştü---

Nikel fiyatları rekor seviyeye çıktı, bakır fiyatları düştü

Nikel fiyatları rekor seviyeye çıktı, bakır fiyatları düştü
20 Ocak 2022 - 10:05 borsagundem.com

Çin'de nikel fiyatları, paslanmaz çelik ve elektrikli araç bataryalarında güçlü talebin ortamında tedarikin azalması ile rekor seviyeye çıktı. Çin'de demir cevheri, teşvikler nedeniyle arttı, paslanmaz çelik keskin şekilde fırladı


Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda Şubat vadeli nikel, 175.050 yuan/ton (27.591 dolar) ilre rekor seviyeye çıktıktan sonra TSİ 05.50'de %6,6 artışla 174.110 yuan/tondan işlem gördü.

Londra Metal Borsası'nda üç ay vadeli nikel, %3'ün üzerinde artarak 23.970 dolar/ton ile Ağustos 2011'den beri en yüksek seviyesine vardı.

Shanghai'de nikel stokları 4.711 ton ile Ağustos 2011'den beri yeni düşük seviyeye inerken, LME'de stoklar 94.830 ton ile iki yılın en düşük seviyesini geçti.

LME'de bakır %0,1 düşerek 9.830 dolar/tona geriledi. ShFE'de bakır %1,1 arttı.

Çin'de demir cevheri, teşvikler nedeniyle arttı, paslanmaz çelik keskin şekilde fırladı

Çin'de demir cevheri vadeli işlemleri, Çin'de politika faizinin daha fazla indirilmesiyle artış yaşadı. Paslanmaz çelik ise rekor nikel fiyatlarının desteği ile üç ayın zirvesine çıktı.

Dalian Emtia Borsası'nda Mayıs vadeli demir cevheri, %2 artarak 747 yuan/ton (118 dolar) ile 13 Ocak'tan beri en yüksek seviyesine çıktı. Singapur Borsası'nda Mart vadeli demir cevheri kontratı, %1,9 artarak 132,95 dolar/tona çıktı.

Çin, bu hafta yavaşlayan ekonomiyi desteklemek için parasal genişleme çabalarını hızlandırırken, piyasalar daha fazla hamle bekliyor. Analistlere göre, bu haftaki faiz indirimleri, 2022'de büyümede bir toparlanma sağlamak için önleyici bir hareket.

Shanghai Vadeli İşlemler Borsası'nda paslanmaz çelik %8 artışla günlük üst limitten artış yaşadı. Erken saatlerde paslanamz çelik Ekim sonundan beri en yüksek seviyeye çıkmıştı.

ShFE'de inşaat demiri yatay seyrederken sıcak haddelenmiş rulo %0,3 düştü.

Kurlar güne nasıl başladı

 

Tahvil faizlerindeki düşüş altını destekledi

 

Petrol fiyatları 7 yılın zirvesinden geriledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)