E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriNike güçlü bilançosu ile izlemeye değer !---

Nike güçlü bilançosu ile izlemeye değer !

Nike güçlü bilançosu ile izlemeye değer !
24 Aralık 2021 - 07:20 borsagundem.com

Credit Suisse Nike için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hisse için 176 $ hedef fiyat gösteriyor. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 184 $ seviyesinde.

Merkezi Beaverton’da bulunan NIKE Inc., 1967 yılında kurulmuştur. Şirket, dünya çapında erkek, kadın ve çocuklara yönelik spor ayakkabısı, giysisi, ekipmanı ve aksesuarları ve hizmetleri tasarlama, geliştirme ve pazarlama işiyle uğraşmaktadır. NIKE hisseleri 22 Aralık’ta şirketin 2022 mali yılının ikinci çeyreğinde hisse başına 83 cent kazanç bildirmesinin ve beklenti olan 63 cent’i aşmasının ardından, %6,2 arttı.

NIKE'ın hisseleri son üç ayda sektörü geride bırakarak yükseldi. Hisse senetlerinin borsalardaki yükselişi, 2022 mali yılının ilk çeyreğinde, mağazalara gelen trafiğin geri dönüşü ve devam eden dijital ivmenin öncülüğünde güçlü NIKE Direct gelirleri üzerinden beklenenden daha iyi gelen kazançlarla açıklanabilir. Şirketin gelirleri ve kazançları yıldan yıla arttı. Ürün yeniliği, marka gücü ve operasyon ölçeği dijital satışları artırmaya devam etti. NIKE, 2022 mali yılında, güçlü müşteri bağlantıları ve marka ivmesi sayesinde talebin güçlü kalmasını bekliyor. Bununla birlikte, tedarik zinciri sorunları ve Vietnam ve Endonezya fabrikalarının kapanması nedeniyle ürün kıtlığına neden oldu. Toptan satış gelirleri, nakliyedeki kötüleşen gecikmeler nedeniyle envanter kaynaklarının daha düşük mevcudiyeti nedeniyle olumsuz etkileri yansıttı. Şirket, 2022 mali görünümünü düşürdü, 2022 mali yılının ilk çeyreğini, geçen yıla göre 4,2 milyar $ artarak 13.695 milyon $'lık nakit ve kısa vadeli yatırımları içeren güçlü likidite ile sonlandırdı. Bunlar, kısmen nakit temettüler ve hisse geri alımlarıyla dengelenen güçlü serbest nakit akışı yaratmayı içeriyordu. 9.415 milyon dolarlık uzun vadeli borcu önceki çeyreğe göre neredeyse değişmedi.

Credit Suisse’de  Nike için “Endeks Üstü Getiri” tavsiyesi veriyor ve hisse için 176 $ hedef fiyat gösteriyor. Tatil dönemine ait satış raporları, kısmi envanter sıkıntıları yaşandığını buna karşın  satışların güçlü olduğu gösteriyor. CS, şirketin 2022 yaz ürünleri için fiyat artışına gidecek olmasını, buna karşın pazarlama ve genel idare giderlerdeki artışın sınırlı kalacağı varsayımı ile, hisse başına karın   3,57 $ olan piyasa beklentisini aşarak 3,85 $ HKB’ya ulaşabileceğini tahmin ediyor. Çin bölgesindeki satışlar, tedarik sıkıntıları ve siyasi belirsizlikler karışık seyrediyor ve normalleşmenin en erken 2022 2. Çeyreğini bulacağı tahmin ediliyor. Bununla birlikte ABD ve Avrupa tarafındaki güçlü talebin ve şirketin fiyatlama avantajının, Çin piyasasındaki belirsizliği telafi etmesi bekleniyor.

Genel olarak; hisse senedi, 12 tane ‘’Alım’’ ve 7 ‘’Güçlü Al’’ konsensüs derecesine sahip ve hisse için 17 tane ‘’Tut’’ önerisi bulunuyor, şirket için ‘’Sat’’ önerisi bulunmuyor. Analistlerin ortalama hedef fiyat beklentisi ise 184 $ seviyesinde. Hissenin 50 günlük ağırlıklı ortalaması 167.05 $ -200 günlük ortalaması ise 152.66 $. Şirket Hisse başına 1,22 $ temettü ödüyor ve  mevcut temettü verimi ise % 0,74.

Peki NIKE Inc. (NKE)  hisselerinde nasıl işlem yapılabilir?

PhillipCapital’de hesap açarak.

PhillipCapital müşterileri, Borsa İstanbul’da işlem yapma rahatlığını, New York Borsası'ndaki işlemlerinde de yaşıyorlar.

Üstelik uluslararası piyasa işlemlerinizi PhillipCapital ile yapmanız halinde, paranızı yurt dışına transfer etmek zorunda kalmazsınız.

ABD’nin de içinde bulunduğu 15 ülkede 1 milyon 250 bin yatırımcıya hizmet veren bir dünya devinin uluslararası piyasa deneyiminden faydalanmak ve konuya ilişkin bilgi almak için;

0212-982 25 00 ve 0212-296 84 84

[email protected]

DÜNYA DEVİ PHILLIPCAPITAL'DE HESAP AÇMAK İÇİN TIKLAYIN

Coca-Cola temettü verimi ile dikkatleri çekiyor

Marvell yeni hamleleriyle liderliğe oynuyor

Cisco hem temettüsüyle, hem bilançosuyla ön plana çıkıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)