E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNijerya’da polis ve sivillere saldırı: 17 ölü---

Nijerya’da polis ve sivillere saldırı: 17 ölü

Nijerya’da polis ve sivillere saldırı: 17 ölü
22 Temmuz 2022 - 13:03 borsagundem.com

Nijerya’da polis merkezine ve sivillere yönelik düzenlenen ayrı saldırılarda 5’i polis toplam 17 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

Nijerya'nın kuzeyindeki Katsina eyaletinde silahlı saldırganlar polisi hedef aldı. Polis sözcüsü Gambo Isah saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, yaklaşık 300 kişiden oluşan motosikletli bir grubun Kankara bölgesindeki Gatakawa köyü yakınlarındaki bir karakola saldırı düzenlediğini belirtti.

Polislerin saldırganların köye baskın düzenlemesini önlemeye çalıştığını kaydeden Isah, çıkan çatışmada 5 polisin hayatını kaybettiğini 3 sivilin de öldürüldüğünü söyledi.

Yerel yetkili Musa Ado ise yaptığı açıklamada Faskari bölgesindeki 4 köye aynı çete tarafından saldırı düzenlendiğini ifade etti. Ado, Salı ve Çarşamba günleri arasında düzenlenen saldırılarda en az 9 kişinin öldüğünü, saldırganların hayvanları çaldığını ve evleri yağmaladığını kaydetti.

Nijerya'da düzenlenen operasyonlarda 63 terörist etkisiz hale getirildi

 

Nijerya,kaçırılan heykellerin iadesini bekliyor

 

Petrol zengini Nijerya'da halkın yüzde 60'ı elektriksiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)