E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNijer, El Kaide ve IŞİD’e karşı Türk SİHA'larını kullanacak---

Nijer, El Kaide ve IŞİD’e karşı Türk SİHA'larını kullanacak

Nijer, El Kaide ve IŞİD’e karşı Türk SİHA'larını kullanacak
20 Kasım 2021 - 20:15 borsagundem.com

Türkiye ve Nijer arasında “TB2” modeli SİHA, eğitim uçağı HÜRKUŞ ve zırhlı araçların satışı konusunda anlaşma sağlandı. Nijer’in SİHA, eğitim uçağı ve zırhlı araçları El-Kaide ve IŞİD militanlarına karşı kullanması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Nijer Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum ile telefonda yaptığı görüşmede bu ülke ile yapılan savunma sanayi ihaleleri de gündeme geldi.

AFP’ye konuşan Nijerli yetkililer, bu ülkenin Türkiye’den SİHA, eğitim uçağı ve zırhlı araç satın alma planlarını teyit etti. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından önceki gün yapılan açıklamada, söz konusu görüşmede, Türkiye-Nijer ilişkileri ve bölgesel konular ele alındığı belirtilerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Nijer’in Türkiye’den tedarik edeceği TB2 SİHA, HÜRKUŞ ve zırhlı araçların bu ülkenin askeri ve güvenlik kuvvetlerinin kapasitelerini artıracağını dile getirdiği aktarılmıştı.

7 ayda 420 sivil yaşamını yitirdi

Komşu ülke Mali'de faaliyet gösteren El Kaide ve IŞİD bağlantılı gruplar, Burkina Faso ve Nijer'de de sık sık saldırı düzenliyor.

Euronews'in haberine göre Nijer, Sahel'deki diğer komşusu Burkina Faso ile ortak askeri operasyonlar düzenlese de Mali'de konuşlu silahlı grupların gücünü zayıflatamıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) verilerine göre, Nijer'deki terör saldırıları nedeniyle son 3 yılda 313 bin kişi ülke içinde yer değiştirdi, 235 bin kişi komşu ülkelere sığınmak zorunda kaldı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), ocaktan temmuza kadar Nijer'in Mali ve Burkina Faso sınırında düzenlenen 9 terör saldırısında 420 sivilin yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Salgının en zorlu dönemini atlattık

 

Erdoğan partililere böyle seslendi: Biz dimdik ayaktayız!

 

NYT: İran, misilleme olarak ABD’nin Tanf Üssü’nü hedef aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hehe21 Kasım 2021 07:55

    Alir tabi onlarin paradi daha degerli ama onlarda bile bu kadar kabile kafali yok dememkki

  • GERÇEKLER20 Kasım 2021 22:46

    Merkez Bankası Başkanını sanırım ABD atayıp Doları ve Euroyu fırlattı. Milletin Hazinesi ile fabrika yapacağı yerde fabrika satıp, beton ihaleleri ile müteahhitleri ihya etti. Her şeye ABD oyunu diyenler o zaman ABD nin en büyük hizmetkarı siz siniz. Bu kadar cahil, fanatikler oldukça daha çok krizler yaşayıp , dipleri boylarız.

  • TAMİZ KARTALGÖZ20 Kasım 2021 22:14

    ABD tüm silahları ben satacağım diyerek mevcut hükümetimiz başarısız olsun diye ekonomik ve her türlü baskıyı yapmakta .kendisine millet ittifakını dost tutmuş bakalım iktidara getirtirebilecek mi.yani amacı belli değil mi.uyanık olmalıyız.

  • ŞEMSETTİN KARLIDAĞ20 Kasım 2021 20:51

    Kemal ve meral den böyle projeler duynuzmu.onları işleri güçleri milleti bir kaç yüz TL ile akıllanırı karıştırmak.eğer onlar seçilir ise bu projeler ve otomotiv üretimi ile bir çok ağır sanayı belkide kapanacaktır.

  • şakamısın21 Kasım 2021 21:33

    bu ülkenin başına ne geldiyse senin gibiler yznden geldi.dolar ve euro böyle devam ederse ülke çökecek hatta çökme noktasındayız haberin varmı ey salak....