E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi​Nihat Zeybekci Ürdün'de---

​Nihat Zeybekci Ürdün'de

​Nihat Zeybekci Ürdün'de
28 Nisan 2014 - 21:10 borsagundem.com

Ekonomi Bakanı Zeybekci: "Türkiye ile Ürdün arasında 850 milyon dolarlık ticaret hacmini 2015 sonu itibariyle 1,5 hatta 2 milyar dolara çıkarabiliriz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye ile Ürdün arasında 850 milyon dolarlık ticaret hacminin artırılabileceğini belirterek, "Bunu 2015 sonu itibariyle 1,5 hatta 2 milyar dolara çıkarabiliriz ama asıl yapılması gereken Ürdün'de ve Türkiye'de yatırım yapmak" dedi.

Zeybekci, Kibar Holding'in Ürdün'de faaliyete geçirdiği "Assan Panel" fabrikasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, Kibar Holding'in ülkeye yaptığı yatırımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Zeybekci, "Şu an da Türkiye ile Ürdün arasında 850 milyon dolarlık ticaret hacmini artırabiliriz. Bunu 2015 sonu itibariyle 1,5 hatta 2 milyar dolara çıkarabiliriz ama asıl yapılması gereken Ürdün'de ve Türkiye'de yatırım yapmak. Asıl yapmamız gereken Türkiye'de olup da Ürdün'de olmayanları, Ürdün'de olup da Türkiye'de olmayanları bir araya getirip birlikte Türkiye ile Ürdün'ün ortasında yeni bir ülke yaratmak, yeni bir dünya yaratmak ve bu yeni dünyayla dünyanın üçüncü ülkelerine birlikte iş yapmak" değerlendirmesinde bulundu.

Bu kapsamda Kibar Holding'in kurduğu panel fabrikasının yeni yatırımlar için başlangıç olacağını dile getiren Zeybekci, Kibar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar'a başarılar diledi. İki ülke arasında somut adımlar atılması gerektiğine vurgu yapan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Yaklaşık olarak 2 hafta içinde Eximbank burada Ürdün Haşimi Krallığı Sanayi ve Ticaret Bakanı Sayın Hatem Halawani'ye gelip 'beraber ne yapılabileceği' konusunda, 'bu ziyaretin ortaya çıkan sonuçları ne olabilir' diye görüşecekler. Arkasından Sayın Bakan 1 ay içinde Türkiye'ye gelecek, benim misafirim olacak, şu fosfat meselesini kökünden çözeceğiz. Türkiye olarak da bu alanda yeni yatırımlar yapacağız. Hayalimizde başka bir proje var, onu da inşallah beraber başlatacağız."

Açılış konuşmalarının ardından, Ali Kibar Zeybekci ve Halawani'ye hediye takdim etti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)