E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinNihat Doğan için suç duyurusu---

Nihat Doğan için suç duyurusu

Nihat Doğan için suç duyurusu
16 Şubat 2015 - 16:10 borsagundem.com

Şarkıcı Nihat Doğan için bir grup avukat suç duyurusunda bulundu

Bir grup avukat, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından sosyal paylaşım sitesindeki mesajları nedeniyle şarkıcı Nihat Doğan hakkında İzmir Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

Avukatlar Eren İlhan Güney, Şehrazat Mercan ve Gözde Uzsoy tarafından  hazırlanan dilekçede, Doğan'ın 14 Şubat günü paylaştığı mesajlardan örneklere yer  verildi. 

Şahsın tanınan, bilinen ve bazı kesimlerce sevilen, topluma mal olmuş  bir kişi olduğuna değinilen dilekçede, şu ifadeler kullanıldı: 

"Doğan'ın söz konusu mesaj ile TCK 215. madde kapsamında suçu ve  suçluyu övdüğü, Anayasanın 2. maddesinde cumhuriyetin niteliklerinden biri  sayılan laiklik ilkesinin insanları, toplumu ahlaksızlaştırdığını ifade ederek  tecavüz suçunu laiklik ilkesine bağladığı ve TCK 216. maddesi uyarınca 'Halkın  bir kesimini sosyal sınıf, ırk, din, mezhep, cinsiyet veya bölge farklılığına  dayanarak aşağılama' suçunu işlemiştir." 

Avukatlar daha sonra, Doğan'ın cezalandırılması taleplerini içeren suç  duyurusuna ait dilekçeyi İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına sundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VaTaNDaS16 Şubat 2015 21:32

    Bu şahıs Ankara da bir otelde genç kızları toplu ilişkiye zorlarken polise şikayet edilen yaratık değil mi? yıllarca Seda SAYANın eteğinin altında dolaştı, onun açık giyinmesine neden karışmadı? yada surviver daki bikinili hatunlarla güzel güzel program yaptığında bu fikirlerine ters değilmiydi? Kişiliksiz vasıfsız reyting maymunları iktidara yaranmak için ne dediğini bilmez oldu!!!

  • mesaj atmasi cok iyi olmus16 Şubat 2015 18:33

    sapik zihniyetlerin sanatciyim diye gecinmesinin onune gecilmis olacak.

  • flamenco7216 Şubat 2015 17:55

    Türk Ceza Kanunu MADDE 301. - (1) Türklüğü, Cumhuriyeti veya Türkiye Büyük Millet Meclisini alenen aşağılayan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. (Türkiye Cumhuriyeti Laik demokratik bir hukuk devleti olduğuna göre)..

  • flamenco7216 Şubat 2015 17:26

    sadece 215-216 değil aynı zamanda 301 de ya neyse..Fazıl Say'a verilen cezanın dayanğı madde 216

  • FAFA16 Şubat 2015 16:49

    Nihat Doğan kim ki!O 'nu yaşatan ,meşhur eden siz gazeteciler ve yayışarak dinleyen, gülen seyirciler.Bırakın kaybolup gitsin.O kendini bir şey zannediyor.

  • borsacı16 Şubat 2015 16:23

    elinize sağlık.