E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNiğde'de 2 dağcının üzerine çığ düştü---

Niğde'de 2 dağcının üzerine çığ düştü

Niğde'de 2 dağcının üzerine çığ düştü
02 Aralık 2018 - 19:14 borsagundem.com

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda zirve tırmanışı yapan 2 dağcının üzerine çığ düştü. Dağcılardan biri çığ altında kaldı

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'nda tırmanış yaptıkları sırada üzlerine çığ düşen iki dağcıdan biri çığ altında kaldı. Kendi imkanıyla kar kütlesinin altından kurtulan Hilal İşcan, telefonla ekiplerden yardım istedi. İhbar üzerine bölgeye hava destekli kurtarma operasyonu başlatıldı Dağcılara ekiplerin ulaşılmasına 800 metre kaldığı bildirildi.

Demirkazık Dağı Eznevit zirvesine tırmanış gerçekleştiren, Hilal İşcan ile erkek arkadaşı, saat 16.00 sıralarında inişe geçtiklerinde üzerlerine çığ düştü. İşcan kat kütlesinin altında kendi imkanıyla kurtulurken, erkek arkadaşına ise ulaşamadı.

Telefonla 112 Acil'i arayan İşcan'ın yardım talebi üzerine bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Mümtaz Çankaya Dağevi'nden oluşturulan kriz merkezinde toplanan ekipler, İşcan ile çığ altında kalan arkadaşını kurtarmak için yola çıktı. Adana'dan bölgeye havalanan askeri helikopter de arama çalışmalarına hava desteği sağladı.

ÇIĞ ALTINDA KALAN DAĞCININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Demirkazık Dağı’nda çığ altında kalan dağcının kimliği belirlendi. Kayıp dağcının Mustafa Kemal Karakoç olduğu öğrenildi.

Karakoç ve Hilal İşcan’ı kurtarma çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

800 METRE KALDI

AKUT Niğde İl Temsilcisi Nedim Urcan, Demirkazık Dağı Eznevit mevkiinde tırmanış sırasında düşen dağcılarla ilgili açıklamalarda bulundu. Urcan, kazazedeleri kurtarmaya giden personelle konuştuğunu belirterek “Kazazedelerden bir tanesinin ışığını gördüğünü ve ışığa 800 metre kadar yaklaştığını söyledi. AFAD’dan ve UMKE’den 4 personel çok hızlı bir şekilde bölgeye ulaşmaya çalışıyor. Helikopter onlara destek olmak için o bölgeye ulaşmaya çalışıyor.” dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, Çamardı ilçesi Çukurbağ köyü Eznevit mevkisinden 112 ihbar hattını arayan vatandaşların, Aladağlar’da çığ düşmesi sonucu bir kişinin çığ altında kaldığı ihbarının ardından bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildiği bildirildi. Açıklamada, ekiplerin kurtarma çalışmalarına başladıkları belirtildi.

AKUT Niğde Basın Sözcüsü Cavit Ünlü de gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 16.00 civarında iki kişinin dağda mahsur kaldığı ihbarının geldiğini ifade ederek, “İhbarda birinin düştüğü ve çığ altında kaldığından bahsedildi. Helikopterin gelmesini bekliyoruz. Helikopter geldiğinde 4-5 kişilik ekip hareket edeceğiz. Önce sağ olan Hilal’i bulup, ondan sonra da düşen arkadaşın yanına varmaya çalışacağız.” dedi.

Ünlü, kadın dağcının sağlık durumunun iyi olduğunu, erkek dağcının durumu hakkında ise bilgilerinin bulunmadığını kaydetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)