E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNiğde Bor'da korkutan deprem---

Niğde Bor'da korkutan deprem

Niğde Bor'da korkutan deprem
20 Eylül 2020 - 22:31 borsagundem.com

Niğde'nin Bor ilçesi saat 22.08'de depremle sarsıldı. AFAD, yerin 6.97 km derinlikte meydana gelen depremin 5.1 büyüklüğünde olduğunu açıkladı. Kandilli'ye göre depremin büyüklüğü 5.4. Sabah 06.37’de 4.1 büyüklüğünde artçı meydana geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 22.08'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan Mw 5,1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi.

Depremin 6,97 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem, komşu ilçe ve illerde de hissedildi. 

KANDİLLİ'YE GÖRE DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ 5.4

Bu arada Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü Mw 5.4 olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi'ne göre depremin meydana geldiği derinlik 2.8 kilometre. 

EN BÜYÜK ARTÇI 4.1

Bu sabah saat 06.37’de yine Bor ilçesinde 4.1 büyüklüğünde bir sarsıntı kaydedildi. Niğde’nin Bor ilçesinde saat 22:08 itibarıyla deprem meydana geldi.

AFAD: OLUMSUZLUK YOK

AFAD Başkanlık Twitter'dan, "Geçmiş olsun Niğde. Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki "deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" açıklamasını yaptı.

VALİ ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Bor ilçesi merkezli 5.1'lik deprem sonrasında kriz merkezinin toplandığını belirterek, olumsuz bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Şimşek, Bor ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Çok şükür şu ana kadar bize intikal eden her hangi bir can ve mal kaybı söz konusu değil. Arkadaşlarımız irtibat halinde, Arama Kurtarma ekipleri, jandarma ekiplerimiz, kaymakamlarımızla irtibat halindeyiz. Şu ana kadar bir şey intikal etmedi. Bor merkezli bir deprem oldu. Araştırmalarımız sürüyor olumsuz bir durum söz konusu değil. Olay yeni olduğu için kriz merkezini topladık, gerekli haberleşmeleri yapıyoruz. Çok yeni olduğu için net bir şey söylemek doğru değil" diye konuştu.

BOR KAYMAKAMI: BİZE YANSIYAN OLUMSUZLUK YOK

Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, ilçede meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili kendilerine henüz hasar, can veya mal kaybıyla ilgili bir olumsuzluğun yansımadığını söyledi.

Yavuz, AA muhabirine, saat 22.08'de merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini belirtti.

"Bize herhangi bir şey ulaşmadı." diyen Yavuz, ne hasar ne yaralı bilgisi gelmediğini ifade etti.

AKSARAY'DA DA HİSSEDİLDİ

AFAD verilerine göre merkez üssü Niğde'nin Bor ilçesinde meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki deprem, Niğde'nin komşusu Aksaray ile Konya'nın Ereğli ve Emirgazi ilçelerinde de hissedildi. Aksaray'da sarsıntı ile birlikte bazı vatandaşlar panikle evlerini terk edip dışarı çıktı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)