E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakNidakule Ataşehir'de ilk etap satışı ---

Nidakule Ataşehir'de ilk etap satışı

Nidakule Ataşehir'de ilk etap satışı
16 Nisan 2014 - 04:54 borsagundem.com

İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde yükselen Nidakule Ataşehir projesinin ilk etabı satışa çıktı

İstanbul’u geleceğin finans merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla  Ataşehir’de planlanan İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesine komşu Nidakule Ataşehir’in ilk etabı satışa çıktı.

Yavuz Karaman'ın Milliyet'teki haberine göre Ofis yatırımlarıyla tanınan Tahincioğlu Gayrimenkul’ün emlak konut GYO işbirliğince hayata geçirdiği ofis projesi Nidakule Ataşehir’in ilk etabı Nidakule Ataşehir Kuzey, 190 adet ofis, 21 adet ticari alan ve 1 adet konferans salonundan oluşuyor.

Nidakule Ataşehir Kuzey projesinde sağlıklı iş alanı koseptini konfor, güvenlik ve A Plus kalitesi ile birleştirdiklerini belirten Tahincioğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu, özellikle projenin kullanıcılarına sağlayacağı cazip yatırım fırsatına dikkat çekti.
Tahincioğlu, projeden 600 milyon  TL’lik bir hasılat beklediklerini ifade ederek, “Anadolu yakası ve Ataşehir bölgesinde ağırlıklı olarak konumlandırdığımız bütün ofis projelerimizde A Plus kalitesine ve uluslararası standartlarına öncelik verdik” dedi.

YATIRIM DEVAM EDECEK

İnsanı önemseyen aynı zamanda çevreye duyarlı maksimum verimliliğe sahip ofis projeleri ürettiklerini ifade eden Tahincioğlu, “Nidakule Ataşehir Kuzey projesi avantajlı fiyatları ile kullanıcılarına yepyeni bir yatırım fırsatı sunuyor. Tahincioğlu Gayrimenkul olarak önümüzdeki dönemlerde ofis yatırımlarına ve ticari yatırım alanında kanıtladığımız uzmanlığımızı aktaracağımız konut yatırımlarına devam edeceğiz” diye konuştu.
Tahincioğlu, firma olarak bugüne kadar 1.5 milyon m2’nin üzerinde inşaat alanına sahip ofis, konut, avm, turizm fonksiyonlarında birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

AKILLI PROJE YAPIYOR

Leed Gold Sertifikası kriterleri doğrultusunda hayata geçirilen projede yaklaşık 6 bin 200 m2 büyüklüğünde bir teras bahçesi yer alacak. Tahincioğlu’nun diğer projelerinde olduğu gibi, Nidakule Ataşehir Kuzey projesinde de akıllı bina sistemi kullanılacak.

190 OFİSTEN OLUŞACAK

30 katlı ofis kulesi, 3 katlı yatay ofislerin ve dükkânların bulunduğu podyumdan oluşacak Nidakule Ataşehir Kuzey toplam 13 bin 20 metrekare alanda inşa ediliyor. Nidakule Ataşehir tamamlandığında kullanıcılarına 135 m2’den başlayan modüler yapıdaki ofisler ile yaklaşık 1150 m2’ye kadar büyüyebilen tam kat seçenekleri sunacak.
Projenin mimari tasarımı ise New York başta olmak üzere dünyanın önemli başkentlerinde proje tasarımlarına imza atan dünyaca ünlü Swanke Hayden Connell Architects mimarlık ofisi tarafından gerçekleştiriliyor.

Toplam 190 adet ofis, 21 adet ticari alan ve 1 adet konferans salonuna sahip projede ofisler 5 bin 500 TL/m2 + KDV’den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Çevreci konut anlayışıyla hayata geçirilen projedeki ofislerin tavan yüksekliği 4.20 metreye kadar ulaşıyor.

MASLAK'A RAKİP GELİYOR

Lansmanda konuşan proje ortaklarından Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın himayesinde Emlak Konut GYO tarafından ihale edilen İstanbul Finans Merkezi’nin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, İFM’de hafriyatın büyük kısmının tamamlandığını belirterek, temellerinin atılacak duruma geldiğini söyledi. Kurum, “Yılın üçüncü çeyreğinde temel atmayı planlıyoruz” dedi.

Murat Kurum, “Sermaye Piyasası Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Merkez Bankası, Halk Bankası, Vakıfbank gibi kurumların da finans merkezinde yer almasıyla proje hayata geçecek” dedi.  

3.2 milyon metrekare İFM sayesinde Ataşehir’in Levent-Maslak hattının rakibi olacak şekilde geliştiğini anlatan Murat Kurum, “En önemlisi proje tamamlandığında burada 50 bin kişiye istihdam sağlanacak ve 25 bin kişinin de ziyaret etmesini bekliyoruz” diye konuştu.

10 BİN KONUT HEDEFİ

Emlak Konut GYO hakkında da bilgi veren Murat Kurum, şu anda 13.5 milyar aktif değere ulaştıklarını ve son 10 yılda 98 bin bağımsız birim inşa ettiklerini kaydetti. Geçtiğimiz yıl 15 bin bağımsız birim ürettiklerini anlatan Kurum, “Son günlerde 1.5 milyar lira bedelinde yeni arsalar aldık. Bu yıl 10 bin konut hedefimiz var. Bu hedefimizi de aşacağımızı düşünüyorum” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)