E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNew York Valisi'nden asırlık metroya yatırım sözü---

New York Valisi'nden asırlık metroya yatırım sözü

New York Valisi'nden asırlık metroya yatırım sözü
30 Haziran 2017 - 02:50 borsagundem.com

Vali Cuomo, eskiyen metro altyapısının yenilenmesi için 1 milyar dolar yatırım taahhüdünde bulundu

ABD'nin New York eyaleti Valisi Andrew Cuomo, Büyükşehir Ulaşım İdaresinin (MTA) düzenlediği toplantıda, dünyanın en büyük ve en eski metro ağlarından New York metrosundaki altyapı eksikliği ve bakımsızlık sorunları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

New York Valiliğine bağlı olan metro ağının bakımı ve modernizasyonu için "olağanüstü hal" ilan ettilerini belirten Cuomo, MTA'in 60 gün içinde metro hattının yenilenmesiyle ilgili bir plan hazırlayarak kendisine sunacağını söyledi.

Metro hattıyla ilgili New York belediyesinin de adım atması gerektiğinin altını çizen Cuomo, "Yerel yönetimden katkıda bulunmasını rica ettim, ancak şu ana kadar bu konuda bir adım atılmadı. Metrodaki aksaklıklar New York halkını çıldırtıyor." ifadelerini kullandı.

Cuomo, New York Metrosu'nun eskiyen altyapısı için "kalp krizi" benzetmesini yaparken, metro hattındaki altyapı sorunlarının bir gecede oluşmadığını, on yıllar içinde birikerek bugünkü halini aldığını vurguladı.

Metroda elektrik kesintileri ve arızalarının da sıklaştığına dikkati çeken Cuomo, eskiyen metro altyapısı için 1 milyar dolar yatırım taahhüt etti ve yakın zamanda bunun hayata geçirilmesi için bir başkanlık kararnamesi imzalayacağını duyurdu.

Salı günü 34 kişi yaralandı

New York Metrosu'nun "A" hattında salı günü meydana gelen bir teknik sorun nedeniyle raydan çıkan bir tren duvara çarparak durabilmişti. Yolcuların trenden çıkarılması yaklaşık 1 saat sürmüştü. Trende mahsur kalan yolcular havasızlıktan boğulma tehlikesi geçirirken, hattaki diğer seferlerde de saatler süren gecikmeler yaşanmıştı. Toplam 34 kişinin yaralandığı olayın ardından New York Belediye Başkanı Bill de Blasio metro ağının bağlı olduğu New York Valiliğini ve Cuomo'yu suçlamıştı.

Günde 6 milyon kişi kullanıyor

1904 yılında hizmete açılan New York metrosunu hafta içi günde ortalama 6 milyon, hafta sonu günde 6,5 milyon kişi kullanıyor.

Metronun 1930'lu yıllarda analog olarak tasarlanan sinyalizasyon sistemi henüz dijital teknolojiye dönüştürülmediği için hatlarda gecikmeler ve arızalar sıkça yaşanıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)