E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemNew York Times'ın Türkçe mesajı tartışılıyor---

New York Times'ın Türkçe mesajı tartışılıyor

New York Times'ın Türkçe mesajı tartışılıyor
29 Kasım 2017 - 11:25 borsagundem.com

İş adamı Reza Zarrab'ın davasına ilişkin olarak New York Times, Twitter'dan Türkçe mesaj yayımladı

Amerikan New York Times (NYT) gazetesi, İngilizce Twitter hesabından Zarrab-Atilla davasıyla ilgili Türkçe paylaşımda bulundu. Bu paylaşımlar kamuoyunda tartışma yarattı. NYT yetkilisi, konu hakkındaki soruya soruya, "Bazen farklı dillerde de paylaşım yapıyoruz" yanıtını verdi.

NYT'nin Sarraf-Atilla davasıyla ilgili dünkü Türkçe Twitter paylaşımları, kamuoyunda gündem olmaya devam ediyor. Gazetenin İngilizce olarak paylaşım yapan "nytimewsworld" adlı Twitter hesabının dün kendi yayın akışında istisnaya giderek Türkçe iki paylaşımda bulunması sosyal medyada dikkat çekti. Paylaşımlarından birinde kendi haberlerinden birini Türkçe başlıkla paylaşan NYT, ikinci paylaşımında ise "Reza Zarrab'ın suçlamaları kabul etmesi Türkiye-ABD ilişkilerine olumsuz etki edebilir" ifadesine yer verdi.

Anadolu Ajansı muhabirinin ulaştığı NYT medya bölümü yetkilisi, "Neden devam eden ve kritik bir davayla ilgili istisnai olarak Türkçe bir paylaşımda bulunma gereği duydunuz?" şeklindeki soruya, "Bazen farklı dillerde de paylaşım yapıyoruz" yanıtını verdi. Türkçe dışında yaptıkları bazı paylaşımları örnek olarak ileten yetkili, bununla birlikte "Reza Zarrab'ın suçlamaları kabul etmesi Türkiye-ABD ilişkilerine olumsuz etki edebilir" şeklindeki ifadeyle ilgili yorum yapmadı.

Aynı yetkili, AA muhabirinin, "Devam eden bir davayla ilgili bu tür paylaşımlarınız siyasi bir ajandanızın olduğu yorumlarını haklı çıkarmıyor mu?" şeklindeki sorusuna ise, "Bizim bu davayla ilgili herhangi bir siyasi ajandamız yok" cevabını verdi.

Söz konusu Twitter paylaşımlarının bir Türk çalışan tarafından mı yoksa Türkçe bilen bir Amerikalı tarafından mı hazırlandığı sorusuna önce yanıt vermek istemeyen yetkili, daha sonra paylaşımların "Türkçe bilen bir ABD'li" tarafından hazırlandığını belirtti.

NYT gazetesi, Türkiye'deki 16 Nisan 2017 referandumdan önce, 7 Nisan'da Türkçe bir paylaşımda bulunarak Avrupa'da yaşayan Türklerin referandum hakkındaki görüşlerini sormuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş29 Kasım 2017 15:44

    abd ve fetö karşıtı yorum yazılınca katılmıyorum tuşuna basan o parmakların ucundan kan ve göz yaşı damlıyor nasıl bir hırs ve vatan düşmanlığı sizin ki satılmış beyni kiralıklar sizi...

  • Sen meseleyi yanlış anlamışsın30 Kasım 2017 09:16

    Ergenekon dediler ülkenin askerlerini içeri tıktılar, fetöcüleri baş tacı edip ülkeye dön bitsin bu hasret dediler,pkk ile masalara oturup saçılım yaptılar,2013-2014 te İşidçiler ülkede cirit attılar kimsenin gıkı çıkmadı,zarrab gibi şarlatanları büyük adammış gibi vatandaşa servis ettiler şimdi ise hepsine düşman diyorlar. Biz bu adamlara eskiden beri kötü dedik ama bizden kötüsü olmadı. Şimdi ne değişti de bu adamlara kötü diyorlar. Bu vatanseverlik değil ÇIKARSEVERLİK! Çıkar aynı oldu mu herkes iyi çıkar çatıştı mı herkes kötü. Böyle vatanseverlik mi olur!

  • İSRAİL-ABD-FBI-FETÖ-PKK29 Kasım 2017 15:02

    İSRAİL-ABD-FBI-FETÖ-PKK Hepsi topyekün Türkiyeye saldırıyorlar. sahte belge üretip türk halkını kandırarak iktidarı devirmek istiyorlar. 15 temmuz başka şekilde geri geldi. Tüm halkımız seferber olmalı. yeni direniş harekatı başlatmalıyız.

  • hakan29 Kasım 2017 14:27

    israiloğullarının seneryosunu abd filme çekiyor.

  • Saygilarimla29 Kasım 2017 13:26

    Oyun ustune oyun isin gucunuz yok tek turkiye, bu lara ne kadar daha zarar veririz, nasil parcalatiz, kanli pis ellerinizi ulkem den cekin. Yeter abd. Tum dunya abd ye karsi ayaklanmali, demokrasi, insan haklari sifir olanbir ulkeden muttefik olmaz.

  • Can29 Kasım 2017 13:25

    Bize cephe alan devlete biz nasıl saygı duyacağız. Belki müttefik olayı bile bitebilir, zaten Amerika ile ticaret de pek yok gibi. Etrafta ki ülkeler ile olan bağlar Türkiye ye fazlasıyla yeter zaten. Bu baskılar hiçte adil değil vede ellerinden geleni de yapıyor lar. PKK, YPG, DAES terör örgütlerine silah yardımları, İran'a ambargo yu deldiği iddiası nda ilk başta Amerika nin kendi silah şirketleri geliyor. Orta Asya'da müslüman ülkeleri birbirine düşürüyor, daha birde bize asılsız suçlamalar ve yargılama yapması. Daha başka birşey kaldı mı acaba, ......

  • emekci29 Kasım 2017 12:06

    Bilal de anlasın diye Türkçe atmışlar twiti

  • KILIÇ29 Kasım 2017 12:06

    İŞLEMİŞ BİR SUÇ SADECE O ÜLKENİN KANUNLARI İÇİN GEÇERLİ OLUP ABD RESMEN ÜLKEMİ YARGILIYOR BU RESMEN TÜRKİYEYE KARŞI SAYGISLIKDIR.

  • bu dünyadan biri29 Kasım 2017 11:37

    sıkın kemerleri, iyi alıştınız üretmeden tüketmeye. çoluk çocuğun elinde en lüks telefonlar kompleksinizi gösteriyor. bana kızmayın, kendinize kızın. kral çıplak.