E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarNew York borsasında keyifler yerinde---

New York borsasında keyifler yerinde

New York borsasında keyifler yerinde
06 Temmuz 2013 - 11:00 borsagundem.com

Tarımdışı istihdamın iyi gelmesiyle birlikte New York Borsası yükseldi, S&P 500 Endeksi ralli yaptı

ABD'de tarımdışı istihdamın geçtiğimiz ay beklenenden daha fazla artış kaydetmesiyle New York Borsası yükseldi. Standard&Poor's 500 Endeksi 3 haftanın en büyük rallisine işaret etti.
Lincoln National Corp., Fed'in tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağı beklentilerinin artmasıyla tahvil faizlerinin artmasıyla yüzde 5.4 tırmanarak, sigorta şirketleri arasındaki kazançlara öncülük etti. KeyCorp., Wells Fargo&Co.'nun bölgesel bankaların yeni sermaye kurallarından büyük bankalardan daha fazla yararlanacağını söylemesi üzerine tırmandı. Tesla Motors Inc., Hong Kong'taki elektrikli araba sayısını artırmak için yeterli miktarda sipariş aldığını söylemesinin ardından yüzde 4.2 yükseldi. Konut inşaatçıları, artan faizlerin, konut piyasasındaki toparlanmayı yavaşlatabileceği endişesiyle değer kaybetti.
S&P 500 Endeksi yüzde 1 ile 13 Haziran'dan bu yana en büyük kazancını kaydederek 1,631.89 puana çıktı. Endeks bu hafta yüzde 1.6 sıçradı. Dow Jones Endeksi de yüzde 1 artışla 147.29 puan artışla 15,135.84 puana yükseldi. Amerikan borsalarında 4.95 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 24 altında kaldı.
İstihdam verisinin bir hayli güçlü olduğunun altını çizen Chicago'daki Northern Trust Corp.'un aktif hisse müdürü Matthew Peron, "Kazanç büyümesini destekleme bakımından iyi bir rakam. Bu da bizim ihtiyacımız olan şey" yorumunda bulundu. Peron, yeni faizlere de alışılması gerektiğini belirtti.
ABD Çalışma Bakanlığı'nın verilerine göre istihdam 2. ayında da 195,000 kişilik artış kaydederek, Bloomberg'in medyan tahmini 165,000'in üzerinde geldi. İşsizlik oranı yüzde 7.6'da kalırken, saat kazançları yıllık bazda Temmuz 2011'dan bu yana en büyük sıçramasını kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)