E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
03 Haziran 2020 - 16:32 borsagundem.com

Siyasi risklerin giderek artmasına rağmen ekonomik verilerin iyimser gelmeye devam etmesiyle New York borsası yeni güne alıcılı başladı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi 0,9 oranında artarken, S&P 500 endeksi 0,7 ve Nasdaq endeksi 0,3 oranında değer kazandı.

İşletmeler tüm dünyada faaliyetlerine tekrar başlarken, imalat sektörü göstergeleri daha iyimser bir geleceği işaret ediyorlar. Bloomberg Economics'e göre, Çin'de ekonomik faaliyet virüs öncesi seviyelerinin yüzde 80 ila yüzde 85'ine toparlandı. Ancak, zorlukla varılan ticaret anlaşması için tehdit oluşturan ABD-Çin ilişkilerindeki kötüleşme dahi, büyümeye yönelik riskler halen devam ediyor.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, yönetimin silahsız siyahi sivil George Floyd'un beyaz bir polis tarafından öldürülmesinden sonra meydana gelen protesto gösterilerine şiddet yoluyla karşılık vermesinden dolayı eleştirilerle karşı karşıya aldı. Binlerce kişi, sokağa çıkma yasaklarının uygulamaya koyulması ile birlikte, New York'tan Los Angeles'a, sokaklara döküldü.

ABD'de ADP özel sektör istihdamı korona virüs pandemisi nedeniyle birçok iş yerinin kapatılmasıyla Mayıs'ta 2.76 milyon azaldı

Beklenti istihdamın 9 milyon azalmasıydı. Özellikle büyük ölçekli şirketlerde istihdam kayıpları görüldü. Bu şirketlerde kayıplar 1.6 milyonu aştı, imalat sektörü de pandemisinin büyük ölçüde etkilendi ve 719 binlik istihdam kaybı oldu.

Nisan ayında 20.2 milyon azalan istihdam verisi 19.6 milyona revize edildi. Nisan verisi tarihin en kötü verisi olarak kayıtlara geçmişti.

ABD'de özel sektör istihdamı azaldı

Borsalar pandemi ve siyasal risklere nasıl dayanıyor?

Çin ve Avrupa borsalarının yükselişi New York borsasını destekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)