E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
27 Mayıs 2020 - 16:33 borsagundem.com

Ticaret savaşı kaldığı yerden devam ederken korona virüs kaynaklı kısıtlamaların kalkmaya başlamasıyla New York borsası yeni güne sert yükselişle başladı

Açılışının ardından Dow jones endeksi 300 puan artarak 25.000 puan seviyesini kırdı. S&P 500 endeksi ise yüzde 1'e yakın değer kazanırken, teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi yanlızca %0,2 oranında değer kazandı.

ABD'nin Çin ulusal güvenlik yasasının Hong Kong vatandaşlarını temel hak ve özgürlüklerine tehdit oluşturduğunu belirterek Çinli yetkililere yaptırım uygulanması konusunda çalıştığı belirtildi. ABD Başkanı Donald Trump, Salı günü Beyaz Saray’da olası yaptırımların sorulduğu soruya yönetiminin şu an konu üzerinde çalıştığını hafta sonuna doğru konuya dair açıklama yapılacağını söyleyerek yanıt verdi.

JPMorgan Chase & Co.'nun CEO'su Jamie Dimon, ABD hükümetinin teşvik programları ve pandemi öncesindeki tüketici gücü sayesinde üçüncü çeyrekte hızlı bir ekonomik toparlanma yaşanmasının oldukça iyi bir ihtimal olduğunu söyledi.

Dimon, Salı günü Deutsche Bank AG ev sahipliğinde düzenlenen bir sanal konferansta "Epey hızlı bir toparlanma görebilirsiniz. Hükümet oldukça tepkisel davrandı. Büyük şirketler gerekli araçlara sahip, küçük olanları da hayatta tutacağımızı umuyorum." dedi.

ABD'nin en büyük bankasını yöneten Dimon, işsizliğin bu çeyrekte yüzde 18'e yükselip üçüncü çeyrekte yüzde 14'e ve yıl sonunda yüzde 10 ya da yüzde 11 civarına düşeceğini işaret eden ekonomist tahminlerini işaret etti.

ABD'de mortgage endeksleri karışık görünümde

Buffett’ın havayolu hisselerini satması büyük bir hata

Blackrock’a göre borsalarda dikkat edilmesi gerekenler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)