E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası yükselişle açıldı---

New York borsası yükselişle açıldı

New York borsası yükselişle açıldı
08 Nisan 2020 - 16:33 borsagundem.com

Geçtiğimiz gün 900 puan artışla açılıp ekside kapanan Dow Jones Endeksi bugün de artıda açıldı

Açılışta, Dow Jones endeksi 200 puanın üzerinde değer kazandı ve yüzde 1,06 artışla 22.893,47 puandan işlem gördü.

S&P 500 endeksi yüzde 1,08 yükselişle 2.689,48 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 1,09 kazançla 7.975,72 puandan işlem görmeye başladı.

Endekslerdeki yukarı yönlü harekette, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında yeni vaka sayısının bu haftanın ardından düşüşe geçeceğine ilişkin beklentiler etkili oldu.

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü'nün dün düzenlediği basın toplantısında, "Bu hafta çok acı verici olacak, bir canavara karşı savaşıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

New York'ta 731 kişi ile Kovid-19 bağlantılı en fazla ölümün meydana gelmesi ve petrol fiyatlarındaki gerileme ABD borsalarındaki iyimser havayı dağıttı. Geçtiğimiz güne yükselişle başlayan endeksler kapanışta eksiye döndü.

Uzmanlara göre dünkü seansın kapanış bölümünde petrol fiyatlarındaki düşüşün hala işten çıkarma, kesintiye gitme ve zarar haberleriyle çalkalanan piyasalardaki kazanımları ortadan kaldırmasından sonraki oynaklık bugün de devam edecek gibi duruyor.

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, New York gibi bazı bölgelerin yeniden açılması zaman alacağını söylerken küçük işletmelerin kredi konusunda endişe etmemesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği'nin korona virüsün ekonomik etkilerine karşı alınacak tedbirler konusunda anlaşamaması sonrasında dolar yükselirken, euro geriledi.

Fransa'nın GSYİH'sinin ilk çeyrekte İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en sert daralmasını kaydetmesi arz ve talebin aynı anda çökmesinden kaynaklı şokun bölge ekonomisi üzerindeki etkisinin şiddetini gösteriyor. İngiltere ve New York eyaletinde can kayıplarının henüz zirveden uzak olması ise salgının kontrol alınmaktan uzak olduğunun işareti.

Piyasalar, Avrupa İstikrar Mekanizması, Avrupa Yatırım Bankası ve Avrupa Komisyonu desteğini de içeren yaklaşık yarım trilyon euro tutarında bir teşvik paketi bekliyordu.

London Capital Group'un araştırma bölümünün başındaki Jasper Lawler, "İşlemciler hisse senetlerindeki düşüşün en dip seviyesini saptamaya çalışırlarken, bilim insanları ise pandeminin en üst sınırını saptamaya çalışıyorlar. Her iki uygulama da genellikle gerçeğe ulaşmadan önce birçok hatalı başlangıca yol açıyor" dedi.

AB anlaşamadı, euro düşerken dolar yükseldi

Virüsle sarsılan Fransa'nın ekonomisi küçüldü

Borsalarda sıçrama krizin “artçı şokları”

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)