E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarNew York Borsası yükseldi---

New York Borsası yükseldi

New York Borsası yükseldi
09 Temmuz 2013 - 07:48 borsagundem.com

Bilanço sezonunun iyimserliği desteklemesiyle New York Borsası 3 gününde de artış kaydetti

Kurumsal kazanç sezonunun başlangıcının, dünyanın en büyük ekonomisindeki iyimserliği artırmasıyla New York Borsası yükseldi; Standard&Poor's 500 Endeks 3. gününde de kazançlı kapandı.
ABD'nin en büyük alüminyum üreticisi Alcoa Inc., borsanın kapanışının sonrasında açıklayacağı bilanço rakamlarının öncesinde yüzde 1.4 primlendi. Dell Inc., en büyük hissedarı olan danışmanlık şirketinin, yatırımcıların Michael Dell'in alım teklifini kabul etmesi gerektiğini söylemesinin ardından yüzde 3.1 değerlendi. Intel Corp., analistlerin not indirimi üzerine yüzde 3.6 düştü.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.5 kazançla 1,640.46 puandan 18 Haziran'dan bu yana en yükseğine tırmandı. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.6 artışla 15,224.69 puana yükseldi. Amerikan borsalarında 6 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 8 altında kaldı.
Bilanço sezonunun çok fazla 2. çeyrekle ilgili olacağını sanmadığını, daha çok piyasanın umduğu ikinci yarıdaki toparlanmaya odaklanacağını söyleyen Bel Air Investment Advisors LLC'nin yatırım yöneticilerinden Gary Flam, piyasanın ekonominin Fed telviklerine dayanabilecek kadar güçlü olmasıyla rahatlamaya başladığını ve normalliğe doğru ilerlediğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)