E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarNew York Borsası yükseldi---

New York Borsası yükseldi

New York Borsası yükseldi
04 Temmuz 2013 - 07:41 borsagundem.com

İstihdam verisinin, Mısır ve Portekiz'de tırmanan gerilimi gölgelemesiyle New York Borsası yükseldi

Mısır ve Portekiz'deki siyasi gerilimin, beklenenden iyi gelen istihdam verilerinin gölgesinde kalması üzerine New York Borsası yğkseldi; Standard&Poor's 500 Endeksi 2 haftanın en yükseğine tırmandı.
Chipotle Mexican Grill Inc., analistlerin not artışı üzerine yüzde 3.5 yükseldi. Time Warner Cable Inc., Macquarie Group Inc.'in satın alma dalgası tahmini üzerine telekominikasyon hizmeti sağlayıcıları arasındaki kazançları devam ettirdi. Bank of America corp. ve Citigroup Inc., Standard&Poor's'un 3 Avrupa bankasının notunu indirmesi sonrasında değer kaybetti. Alcoa Inc., JP Morgan Chase&Co.'nun hisse notunu indirmesi üzerine yüzde 1.2 düştü.
S&P  500 Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,615.41 puana çıkarak 19 Haziran'dan bu yana en yükseğine işaret ederken, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.4 artışlar 14,988.55 puana yükseldi. Amerikan borsaları dün New York Borsası ile 13:00'de kapanırken, 3.6 milyar hisse el değiştirdi. Amerikan borsaları bugün resmi  tatil sebebiyle kapalı olacak.
Avrupa da, yüksek petrolün de kendilerini kötü etkileyemeceğini ileri süren Conifer Securities LLC'nin hisse işlemleri direktörü Rick Fier, Bernanke'nin sonunda piyasalara "iyi haber iyi haberdir ve az parasal genişleme kötü bir şeydir" dedirtmeyi başardığını söyledi. Fier, gelir büyümesinin de artması hâlinde işlerin daha iyi bir hâl alacağını belirtti.
S&P 500 Endeksi, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin ekonominin beklentiler dahilinde ilerlemesi hâlinde merkez bankasının tahvil alımlarını azaltmaya başlayacağını söylemesiyle 21 Mayıs'tan bu yana yüzde 5.8 düştü. Endeks Haziran'daki düşüğünden yüzde 2.7 yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)