E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York Borsası yükseldi---

New York Borsası yükseldi

New York Borsası yükseldi
23 Temmuz 2013 - 07:40 borsagundem.com

Şirketlerin kazançlarının parasal genişlemenin devam edeceği spekülasyonuna neden olmasıyla New York Borsası yükseldi

ABD'de McDonalds Corp. gibi şirketlerin kazançları ve konut verisinin teşviklerin devam edeceği spekülasyonuna neden olmasıyla hisse senedi ETF'lerine para girişinin 5 yılın zirvesine tırmanması üzerine New York Borsası artış kaydetti.
Bank of America Corp.'un yüzde 1.2 değerlenmesiyle Standard&Poor's 500 Endeksi'nde yer alan 10 sektör grubu arasında en büyük artışı bankalar kaydetti. Newmont Mining Corp., altın fiyatlarının 1 yılın en büyük sıçramasını yapmasıyla yüzde 5.8 primlendi ve altın üreticileri arasındaki kazançlara öncülük etti. McDonald's, beklentinin üzerinde gelir rakamları açıklaması sonrasında yüzde 2.7 değer kaybetti. Yahoo Inc., aktivist yatırımcı Daniel Loeb'in yönetim kurulundan ayrılacağını söylemesinin ardından yüzde 4.3 düştü. D.R. Horton Inc.'in ikinci el konut satışlarının Haziran'da beklenmedik şekilde düşmesiyle yüzde 2.2 değer kaybetmesiyle birlikte konut inşaatçıları düşüş kaydetti.
S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 1,695.53 puana çıkarak rekoru genişletirken, Dow Jones Endeksi de yüzde 0.1'in altında artışla 15,545.55 puana yükseldi. Amerikan borsalarında 5.2 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 19 altında kaldı.
Kazançların büyüyen, ancak çok güçlü olmayan bir ekonomiyi yansıttığına dikkat çeken Pioneer Investment Management Inc.'in fon yöneticilerinden John Carey, "Ekonominin Fed'in tahminlerinden daha iyi durumda olabileceği ve bunun tahvil alımlarının erken azaltılmasına neden olabileceği endişesi vardı. Ancak şimdi ılımlı büyüme ve yavaş kazanç büyümesiyle insanların, tahvil alımlarının azaltılmasından çok fazla endişeleneceğini sanmıyorum" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)