E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası ticaret savaşları endişesiyle sert düştü---

New York borsası ticaret savaşları endişesiyle sert düştü

New York borsası ticaret savaşları endişesiyle sert düştü
08 Aralık 2018 - 04:20 borsagundem.com

Kapanışta, Dow Jones Endeksi yüzde 2,24, S&P 500 Endeksi yüzde 2,33 ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 3,05 değer kaybetti. ABD borsaları haftalık bazda da büyük kayıp yaşadı

BORSAGUNDEM.COM

G20 Zirvesi'nde ABD ile Çin arasında sağlanan 90 günlük ateşkes anlaşmasıyla haftaya büyük moralle başlayan ve ilk günü kazançlı kapatan ABD borsaları, salı gününden itibaren ticaret savaşları endişelerinin yeniden tırmanmasıyla sert düşüşler yaşadı. New York borsası, haftanın son gününü de sert düşüşle tamamladı. 

Kapanışta, Dow Jones Endeksi yüzde 2,24 azalışla 24.388,95 puana, S&P 500 Endeksi yüzde 2,33 kayıpla 2.633,08 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 3,05 düşüşle 6.969,25 puana geriledi.

Endekslerin üzerinde Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin Mali İşler Direktörü (CFO) Mıng Vancou'nun ABD’nin talebi üzerine Kanada’da tutuklanmasını takip eden gelişmeler baskı yarattı.

Mıng Vancou'nun halen süren kefalet duruşmasında ABD'nin İran yaptırımlarını delmek amacıyla sahtekarlık yapmakla suçlandığı bildirildi.

Huawei CFO'su sahtekârlıkla suçlandı

Öte yandan, ülkede bugün açıklanan istihdam raporuna göre, tarım dışı istihdamın kasımda 155 bin artarak 198 binlik beklentinin altında kaldı.

ABD BORSASININ HAFTALIK SEYRİ

Wall Street geçtiğimiz haftaya, G20'deki ABD-Çin ateşkesiyle büyük moralle başladı ve haftanın ilk gününü kazançlı kapadı. Ancak salı günü ABD Başkanı Trump'ın Çin ile ilgili yaptığı açıklamalar ticaret savaşı endişelerini yeniden tırmandırdı. 

Çarşamba günü eski ABD Başkanı George Bush'un cenaze töreni nedeniyle kapalı olan ABD borsası, perşembe günü Fed'den gelen olumlu mesajlarla yükselişe geçti. Ancak gün içinde Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin CFO'su Ming Vancou'nun, ABD'nin İran'a yaptırımlarını deldiği suçlamasıyla Kanada'da tutuklanması olumlu havayı dağıttı. Gün içindeki kazançlarını geri veren ABD borsası günü karışık seyirle tamamladı. 

HAFTALIK BAZDA SERT DÜŞÜŞ

Wall Street'te haftanın son günü yaşanan sert düşüşle birlikte haftalık kayıplar da yükseldi. Dow haftayı yüzde 4.5 kayıpla kapatırken, S&P 500'ün haftalık kaybı yüzde 4.6 olarak gerçekleşti. Nasdaq'ın haftalık düşüşü ise yüzde 4.9. 

Avrupa borsaları Almanya hariç yükseldi

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Başci08 Aralık 2018 16:35

    Daha çok düşsün ordan çıkan para bize gelsin.

  • mahir08 Aralık 2018 14:37

    bir sene olmuş ticaret savaşı ticaret savaşı. savaşın içindeki abd 27 bin tavandan 24 binlere düşmüş bizse 120 binden 84 bine düşmüşüz. savaş kimde kriz kimde anlamadım.

  • Şengeze08 Aralık 2018 13:29

    Seçimlere kadar 82 000 görülür.

  • Mahallenin Delisi08 Aralık 2018 11:38

    Perşembe günü de aynı şekilde yüksek oranda düşüş kapanışa doğru toparladı. Avrupa kayıplar %3'leri aştı. Dün Avrupa %1-2 artıdayken ABD vadeliler düşüşteydi Bist kapanışına doğru ABD endeksleri kısmen de olsa artıdaydı ve petroldeki %5 üzerindeki artışa rağmen Bist %1'e yakın primli kapandı. Sözün bitti yer ABD ayı piyasasına öncülerini gördük. Hafta sonu olumlu bir gelişme olmassa Pazartesi sıkıntılı geçecek...Önümüzdeki hafta FED Faiz artışı, Brexit, MB toplantısı vs volatlitenin yüksek olacağı haftada Minik Yatırımcılar kenarda bekleyip piyasanın sakinleşmesini beklemeli. Piyasa artarkende düşerkende günlük güzel kazançlar elde edilebilir ancak portföyün küçük bir kısmi dışında işlem yapmamak en mantıklısı. Kenarda bekleyip orta vadeli alım için dibin dibini beklemek ana stratejim...

  • Broker 08 Aralık 2018 10:30

    Pazartesi aşağı doğru devam. Dünya yukarı giderken biz faydalanamadık. şimdi onlar aşağı döndü biz onlarla ikinci kez aşağı.Faiz ve döviz en iyileri.

  • Yusuf08 Aralık 2018 09:31

    Borsa bir sene yok bitti. Krizde 60 binlerde alırsınız bekle bekle bekleyin

  • yapıyorsun08 Aralık 2018 11:22

    bugün böyle olur yarın düzelir... arkadaşım neye dayanarak maniplasyon yapıyorsun.Kötü bi gelişme olunca bu ve bunun gibiler mantar gibi ortaya çıkıyor ortaya yahu!..