E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası teknoloji depremiyle sert düştü---

New York borsası teknoloji depremiyle sert düştü

New York borsası teknoloji depremiyle sert düştü
28 Mart 2018 - 01:35 borsagundem.com

Bir gün önceki rekor yükselişin ardından yeni güne de artıda başlayan New York borsası, Facebook başta olmak üzere teknoloji şirketlerinin Kongre'ye ifadeye çağrılmasıyla sert düşüşler yaşadı, günü de büyük kayıplarla kapadı

New York borsası, yükselişle başladığı günü, teknoloji şirketlerinin hisselerindeki kayıplarla günü sert düşüşle tamamladı.

ABD borsası, haftanın ilk gününü ticaret savaşı tehdidinin azaldığı izlenimiyle rekor yükselişle kapamıştı. Yeni güne de yükselişle başlayan endeksler, teknoloji şirketlerinin ABD Kongresi'nce ifadeye çağrılmasıyla sert düşüşler yaşadı. 

Dow Jones Sanayi Endeksi 344,89 puan (yüzde 1,43) düşüşle 23.857,71 puandan, Standard&Poor's 500 Endeksi 45,93 puan (yüzde 1,73) azalışla 2.612,62 puandan kapandı.

Nasdaq Teknoloji Endeksi de 211,74 puan (yüzde 2,93) değer kaybıyla 7.008,81 puana geriledi.

Facebook'un kurucusu ve Üst Düzey Yöneticisi (CEO) Mark Zuckerberg'in veri gizliliği skandalı kapsamında ABD Kongresinde ifade vereceğinin iddia edilmesinin ardından, ABD'li teknoloji şirketlerinin hisselerinde sert düşüş yaşandı.

Apple ve Microsoft hisseleri sırasıyla yüzde 2,6 ve yüzde 4,6 düşüş kaydederken, Facebook hisseleri yüzde 4,9 değer kaybetti.

Facebook'un yanı sıra ABD Senatosunda ifade vermeye davet edilen Google ve Twitter'ın hisseleri de sırasıyla yüzde 4,5 ve yüzde 12 azaldı.

Zuckerberg ABD Kongresi'ne ifade verecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)