E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası sert yükselişle açıldı---

New York borsası sert yükselişle açıldı

New York borsası sert yükselişle açıldı
16 Haziran 2020 - 16:33 borsagundem.com

ABD Merkez Bankası FED’in tahvil alım programı açıklaması sonrası New York borsası sert yükselişe açıldı

Açılışın ardından Dow Jones endeksi yüzde 3.22 , S&P 500 endeksi yüzde 2.73 ve Nasdaq endeksi yüzde 2.30 yükseldi.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalgaya ilişkin endişelerle geçtiğimiz güne düşüşle başlayan endeksler, ABD Merkez Bankasının (Fed) şirket tahvili almaya başlayacağını duyurmasının ardından pozitif bir seyir izledi.

FED'den yapılan açıklamada, bankanın İkincil Piyasa Kurumsal Kredi Tesisi (SMCCF) kapsamında, piyasa likiditesi ve büyük işverenler için kredi mevcudiyetini desteklemek amacıyla şirket tahvili alacağı belirtilmişti.

Öte yandan ABD'de bugün açıklanan verilere göre, New York Fed imalat endeksi, haziranda eksi 0,2 değerine yükselerek piyasa beklentisinin üzerinde gerçekleşti.

Newton Investment Management Ltd.'nin reel getiri ekibinde portföy yöneticisi olan Suzanne Hutchins, "Piyasa her iki yöne de bir miktar gidebilir, ancak Mart ortasında gördüğümüz seviyelere kesinlikle dönmeyecek. Merkez bankacıları sınır görevi görüyor, piyasalar için "satma hakkı" gibi çünkü geri kalan herkesin almak istediğin varlıkları alarak yatırımcıları risk almaya zorluyorlar. Ayrıca aşırı likidite hisse senetlerinin daha fazla yükselebileceği anlamına geliyor." dedi.

Küresel yatırımcılar siyasal istikrar ve reel ekonomik büyüme, kar artışı olmaması endişeleriyle uzun bir süre boyunca Avrupa hisselerinden uzak durdular. Ancak Bank of America Corp. tarafından Salı günü yayınlanan bir ankete göre geçen ay diğer varlıklarla beraber Euro Bölgesi hisselerinde de alım yapmaya hazırlanıyorlardı.

Yatırımcıların x’i borsaların aşırı değerlendiğini düşünüyor

ABD'de perakende satışlarda rekor yükseliş

Borsaların kaderini küçük yatırımcı belirleyecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)