E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası sert düşüşle günü kapadı---

New York borsası sert düşüşle günü kapadı

New York borsası sert düşüşle günü kapadı
20 Kasım 2018 - 00:45 borsagundem.com

ABD-Çin arasındaki ticari anlaşmazlıkların APEC zirvesine damga vurması, etkisini ABD borsa endekslerinde gösterdi. ABD'deki konut endeksinin de 4 yılın en büyük düşüşünü yaşaması borsada kayıpları hızlandırdı

New York borsası, haftanın ilk işlem gününü sert düşüşle tamamladı. Sert düşüşte ticaret savaşı endişelerinin yanı sıra ABD'deki konut piyasası endeksindeki düşüş de etkili oldu. 

Kapanışta, Dow Jones Endeksi yüzde 1,56 kayıpla 25.017,44 puana ve S&P 500 Endeksi yüzde 1,66 azalışla 2.690,73 puana ve Nasdaq Teknoloji Endeksi yüzde 3,03 düşüşle 7.028,48 puana geriledi.

FACEBOOK, GOOGLE VE APPLE'DE BÜYÜK KAYIPLAR

Facebook ile ilgili ABD medyasında çıkan haberler, şirketin hisselerinde yüzde 6'lık bir düşüşe yol açtı. 

Apple'ın yeni açıklanan ürünlerinin öncekilere göre çok pahalı ve satılamaz bulunması da şirketin hisselerinde yüzde 5'lik kayba yol açtı. 

Google'ın da hisseleri yüzde 4 oranında düştü. 

APEC'İN YANSIMASI

Geçen haftanın son iş günü ABD Başkanı Donald Trump'ın "Çin anlaşmak istiyor" açıklamasıyla ticaret savaşlarının gerileyeceği umudunu yaşayan piyasalar, APEC Zirvesiyle yeniden ticaret savaşı korkularını yaşamaya başladı. 

Hafta sonunda Papua Yeni Gine'de gerçekleştirilen Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi'ne ABD-Çin kavgası damgasını vurdu. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, zirvenin ilk gününde yaptğı konuşmada, Çin'in 'Kuşak ve Yol Girişimi' projesini şeffaf olmamakla, kalitesiz ve bitirilemez şeklinde değerlendirdi. Pence'in bu iddiasına Çin Devlet Başkanı Şi Cinping sert şekilde yanıt verdi. Şi Cinping, "Bu proje kimseyi hedef almıyor ve kimseyi dışlamıyor. Bazılarının iddia ettiği gibi bu, bir tuzak değil" değerlendirmesinde bulundu. 

ABD ve Çin'in bu şekildeki kavgası APEC tarihinde bir ilke sahne oldu. Zirve 29 yıl sonra ilk kez sonuç bildirgesi yayımlanmadan kapandı. 

KONUT ENDEKSİ

Ticaret savaşlarındaki bu alevlenmenin yanı sıra Brexit ile ilgili endişeler de endekslerdeki düşüşte etkili oldu. ABD'de bugün açıklanan Ulusal Konut Üreticileri (NAHB) konut piyasası endeksinin son 4 yılın en büyük düşüşünü kaydetmesiyle hızlandı.

KONUT BAŞLANGIÇLARI VE KAŞIKÇI RAPORU

Analistler, piyasaların yarın konut başlangıçları verisine ve ABD yönetiminin açıklayacağı Kaşıkçı raporuna odaklanacağını belirtiyor.

ABD Başkanı Donald Trump hafta sonunda Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesine dair kapsamlı raporun salı günü hazır olacağını bildirmişti.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)