E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaNew York borsası Powell'ın konuşması sonrası düştü---

New York borsası Powell'ın konuşması sonrası düştü

New York borsası Powell'ın konuşması sonrası düştü
02 Mayıs 2019 - 04:24 borsagundem.com

ABD borsaları yükselişle başladığı Çarşamba gününü Fed Başkanı Powell'ın konuşması sonrası düşüşle kapadı. Powell'ın düşük enflasyona dikkat çekmesi ve 'tedbir alınır' şeklindeki sözleri, 'Faiz artırımı mı geliyor' endişelerine yol açtı

New York borsası Çarşamba gününü düşüşle kapadı. 

Yatırımcıların Fed'in faiz artırımına gitmeyeceğine kesin gözüyle bakması ve şirketlerin gelir açıklamalarıyla ABD borsaları güne yükselişle başladı. Fed'in para politikası toplantısı sonrasında yaptığı faizlerin yüzde 2.25-2.50 bandında sabit tutulduğu açıklaması da yatırımcılarda alım iştahını kesmedi. 

POWELL'IN KONUŞMASI SOĞUK DUŞ ETKİSİ YAPTI

Fed Başkanı Jerome Powell'ın konuşması ise Wall Street'te soğuk duş etkisi yaptı. İlk çeyrekte enflasyonun düşük çıkmasına vurgu yapan Powell'ın, "Enflasyon sürekli yüzde 2'nin üzerinde ya da altında kalırsa sorun olur. Eğer komite enflasyonun ısrarcı şekilde düşük kaldığını görürse, politikayı belirlerken bunu hesaba katar" sözleri, faizlerin düşürüleceği beklentilerini yıkarken, gelecek dönemde faiz artırımı olabileceği endişelerine yol açtı. 

Powell'ın konuşması sonrasında hızlanan satışlar endekslerin eksiye düşmesine neden oldu. 

Dow Jones sanayi endeksi günü 162,77 puan ve yüzde 0,61 oranında düşerek 26,430,14 seviyesinde kapadı. S&P 500 22,1 puan ve yüzde 0,75 oranında düşüşle gün sonunda 2,923,73 seviyesine geriledi. Nasdaq da 45,75 puan ve yüzde 0,57 oranında düşüşle gün sonunu 8,049,64 seviyesinde tamamladı. 

Fed faiz kararını açıkladı

 

Powell: Mart'tan beri gelen veriler beklentilere paralel

 

Powell'ın düşük enflasyon vurgusu doları zıplattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)